Poniedziałek
ŚNIADANIE – Tosty z pastą z awokado i filet z podudzia z kurczaka , pomarańcza
Pieczywo tostowe pełnoziarniste 120g, Filet z kurczaka 150g, Pasta guacamole 90g, Pomarańcza 200g
II ŚNIADANIE – Pierś z indyka grillowana z czerwonymi warzywami
Pierś z indyka 150g, Papryka czerwona 120g, Pomidor 100g, Marchew 150g, Przecier pomidorowy 50ml, Sezam czarny 10g, Olej rzepakowy 5g, Gyros 5g, Sól2g, Pieprz 2g
OBIAD – Dorsz pieczony w ziołach z kaszą kuskus i kalafiorem
Kasza kuskus 50g, Filet z dorsza 200g, Sok z cytryny 10g, Ocet winny 10g, Oliwa z oliwek 15g, Masło klarowane 10g, Kalafior 200g, Chili 3g, Tymianek 3g, Rozmaryn 3g, Sól ziołowa 3g
PODWIECZOREK – Deser migdałowo-bananowy
Serek mascorpone 60g, Biszkopty 40g, Migdały 10g, Kakao 2g, Mleko kokosowe 35g, Banany 120g
KOLACJA- Burrito meksykańskie
Tortilla pszenna 150g, Mielone mięsa wołowe 150g, Czerwona papryka 60g, Kukurydza z puszki 30g, Czerwona fasola z puszki 30g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Oregano 2g, Czerwona papryka 2g, Kolendra 2g, Kminek 1g, Papryczka chilli 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oliwa z oliwek 10g, Przecier pomidorowy 100g, Sos sojowy 10g, Tabasco 3g, Pikantny ketchup 30g, Sok z limonki 10g
Wtorek
ŚNIADANIE – Owsianka z leśnymi owocami i twarożkiem
Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2%tł 500g, Maliny 60g, Jagody 60g, Truskawki 50g, Serek twarogowy śmietankowy 50g
II ŚNIADANIE – Bakłażan w pomidorach
Bakłażan 150g, Pomidory 200g, Czosnek 10g, Papryczka chilii 20g, Oliwa z oliwek 20ml, Pieprz 2g, Sól 2g
OBIAD – Risotto z owocami morza
Mrożone owoce morza 350g, Ryż krótko ziarnisty 150g, Oliwa z oliwek 10g, Cebula 50g, Bulion drobiowy 200g, Masło 10g, Natka pietruszki 2g, Sól 2g, Kolendra 2g
PODWIECZOREK – Grejpfrutowe łódeczki z cykorii
Cykoria 60g, Serek wiejski 150g, Grejpfrut czerwony 50g,Truskawki 70g
KOLACJA – Mus z kalafiora z grillowanym kurczakiem
Kurczak 200g, Kalafior 400g, Ser twarogowy 70g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 20g, Żelatyna 50g, Papryka chi lii 2g, Pieprz 2g, Sól 2g
Środa
ŚNIADANIE – Omlet z suszonymi pomidorami i kurczakiem
Jajka 200g, Oliwa z oliwek 10g, Kurczak gotowany 100g, Pomidory suszone 50g, Bazylia świeża 2g, Mleko 30g, Płatki owsiane górskie 20g, Pieprz biały 3g, Sól ziołowa 2g
II ŚNIADANIE – Papryka z mięsem mielonym i ryżem jaśminowym
Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Ryż jaśminowy 25g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g
OBIAD – Sola w migdałach z młodymi ziemniakami i brokułami
Sola filet 250g, Płatki migdałowe 25g, Mąka pszenna 30g, Jajo 100g, Masło klarowane 15g, Oliwa z oliwek 10g, Ziemniaki 170g, Brokuł 150g
PODWIECZOREK – Koktajl truskawkowo-brzoskwiniowy
Jogurt typ grecki 150g, Mleko 3,2% 130g, Truskawki 100g, Brzoskwinie 150g
KOLACJA – Kokardki w sosie arabskim
Makaron kokardki 200g, Przecier pomidorowy 60g, Pomidory 200g, Rodzynki 20g, Kapary 30g, Ostra papryczka 20g, Pistacje 20g, Anchois 40g, Por 50g, Oliwa 10g
Czwartek
ŚNIADANIE – Kasza jaglana z powidłami śliwkowymi i migdałami
Kasza jaglana 100g, Powidła śliwkowe 50g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g
II ŚNIADANIE – Grillowane warzywa z serkiem mozarella
Por 80g, Cukinia 60g, Bakłażan 60g, Cebula 50g, Papryka czerwona 60g, Papryka zielona60g, Oliwa z oliwek 10g, Białe wino wytrawne 20ml, Tymianek 5g, Bazylia 5g, Mozarella kuleczki małe 50g
OBIAD – Roladki z kurczaka z ryżem i zieloną sałatą
Ryż brązowy 75g, Mix sałat zielonych 50g, Sok z cytryny 5g, Jogurt typ grecki 20g, Sól ziołowa 2g, Filet z kurczaka 250g, Camembert 100g, Jajo 50g, Bułka tarta 30g, Słodka papryka 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Suszony tymianek 2 g, Suszony rozmaryn 2g, Olej rzepakowy 10g
PODWIECZOREK – Tuńczykowa sałatka z dzikim ryżem i pomidorem
Ryż dziki 75g, Tuńczyk w wodzie 75g, Pomidor 130g, Czosnek 5g, Olej lniany 10g, Zioła prowansalskie 3g, Masło 10g, Cukier waniliowy 5g, Mąka 5g, Morela 80g, Poziomki 90g
KOLACJA – Tarta szpinakowa
Ciasto francuskie 100g, Szpinak 250g, Masło 10g, Czosnek 10g, Ser typu feta 50g, Filet z kurczaka 80g, Śmietana 18%, 20g, Jajo 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Parmezan 10g
Piątek
ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z bananem i jagodami
Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2%tł 500g, Jagodami 100g, Banan 150g, 158kcal
II ŚNIADANIE – Spaghetii ze szpinakiem i mozarella
Szpinak 150g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 10g, Mozarella light 50g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane nasiona 5g, Imbir 2g, Pieprz biały 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g
OBIAD – Burgery wieprzowe
Bułki pełnoziarniste 150g, Ser żółty topiony 30g, Mięso wieprzowe mielone 200g, Sałata liście 10g, Pomidor 30g, Cebula dymka 30g, Keczup 20g, Majonez 10g, Tabasco 3g, Sól 2g, Pieprz 2g, Sos sojowy 3g
PODWIECZOREK – Sałatka szpinakowo-drobiowa
Szpinak świeży 50g, Seler konserwowy 50g, Chuda szynka z indyka 50g, Słonecznik nasiona 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól ziołowa 3g
KOLACJA – Naleśniki z mielona wołowiną
Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone wołowe 50g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g