Poniedziałek

ŚNIADANIE –Musli orzechowe z owocami

Zarodki pszenne 50g, Płatki owsiane 40g, Jogurt naturalny 300g, Orzechy włoskie 10g, Banan 100g, Truskawki 100g, Orzechy laskowe 10g, Miód wielokwiatowy 10g

II ŚNIADANIE – Grillowane warzywa z serkiem mozarella

Por 80g, Cukinia 60g, Bakłażan 60g, Cebula 50g, Papryka czerwona 60g, Papryka zielona60g, Oliwa z oliwek 10g, Białe wino wytrawne 20ml, Tymianek 5g, Bazylia 5g, Mozarella kuleczki małe 50g

OBIAD – Udka z kurczaka w sosie z sałatą zieloną i ziemniaczkami

Udka z kurczaka 320g, Sos pomidorowy 150g, Pesto bazyliowe 30g, Ziemniaki 200g, Oliwa z oliwek 10g, Groszek zielony mrożony 130g, Mini kukurydze 100g, Natka pietruszki 10g, Woda 70g, Zielona sałata masłowa 50g, Jogurtu naturalnego 10g, Ocet balsamiczny 5g

PODWIECZOREK – Sałatka chińska z makaronem sojowym

Makaron sojowy 60g, Kurczak, filet 120g, Awokado 50g, Papryczka chili 10g, Natka pietruszki 4g, Sos sojowy 5g, Sól morska 2g

KOLACJA –  Naleśniki z mielona wołowiną

Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone wołowe 50g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g


Wtorek

ŚNIADANIE – Omlet z kurkami i polędwicą z indyka

Jaja 150g, Mąka pszenna  typ 500 10g, Papryka czerwona 100g, Papryka zielona 100g, Pomidor 130g, Kurka 50g, Polędwica z indyka 50g, Sól ziołowa  3g

II ŚNIADANIE – Deser  ryżowo-brzoskwiniowy

Ryż jaśminowy 125g , Brzoskwinie 130g, Rodzynki 20g, Sok z cytryny 20g, Jajko 100g, Cukier waniliowy 10g, Cynamon 3g

OBIAD – Zrazy wieprzowe z  ogórkiem i szynką, kaszą i surówką zieloną

Schab wieprzowy 200g, Szynka drobiowa 50g, Ogórek kiszony 50g, Oliwa z oliwek 10g, Mąka żytnia 15g, Kasza gryczana 50g, Zielona sałata masłowa 50g, Jogurt naturalny 10g, Ocet balsamiczny 5g

PODWIECZOREK – Rolada łososiowa ze szpinakiem

Szpinak mrożony 300g, Łosoś sałatkowy 80g, Jogurt grecki 30g, Czosnek 10g, Szczypiorek 10g, Woda niegazowana 120g, Białko jaja 150g, Żółtko jaja 25g, Sól biała 2g, Pieprz czarny, zmielony

KOLACJA – Tarta szpinakowa

Ciasto francuskie 100g, Szpinak 250g, Masło 10g, Czosnek 10g, Ser typu feta 50g, Filet z kurczaka 80g, Śmietana 18%, 20g, Jajo 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Parmezan 10g


Środa

ŚNIADANIE – Tosty z pastą z awokado i piersią z kurczaka 

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 120g, Filet z kurczaka  150g, Pasta guacamole 90g, Figa 20g,

II ŚNIADANIE – Kasza manna z jagodami

Kasza manna 20g, Otręby pszenne 25g, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 250g, Jagody 100g

OBIAD – Indyk w chrupiącej panierce z kaszą gryczaną i surówką

Czosnek 5g, Indyk, filet 150g, Kasza gryczana 100g, Ogórek 100g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Papryka czerwona 80g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa tymianek 3g, Płatki kukurydziane 30g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Kolorowe wrapy

Ogórek kiszony 100g, Papryka czerwona 130g, Papier ryżowy 40g, Wędzona pierś z kurczaka 70g, Ser żółty 50g, Sałata lodowa 5g, Ananas 80g

Kolacja: Sałatka z kiełków z jajkiem
mix sałat 150g, 40kcal
jabłko 60g, 15kcal
kiełki rzodkiewki 70g, 15kcal
rzodkiewka 60g, 13kcal
marchew 70g, 15kcal
jajko 100g, 140kcal


Czwartek

Śniadanie: Tosty z pastą z ciecierzycy i szynką drobiową, owoc
chleb pełnoziarnisty tostowy 200g, 300kcal
ugotowana czerwona ciecierzyca 100g, 290kcal
czerwona papryka 120g, 20kcal
szynka drobiowa 60g, 120kcal
Sól, pieprz, po 2g
brzoskwinia 120g, 60kcal

II Śniadanie: Szarlotka w płatkach śniadaniowych
ciasto:
płatki kukurydziane, 15g, 30kcal
roztopione masło, 5g, 40kcal
brązowy cukier 2g, 10kcal
mąka kukurydziana, 10g, 30kcal
nadzienie:
jabłko, 100g, 60kcal
cynamon 2g

Obiad: Risotto z kurczakiem i pieczarkami
Pieczarki 60g, 30kcal
bulion warzywny 300ml, 80kcal
cebula 50g, 16kcal
czosnek 10g, 6kcal
masła 20g, 160kcal
ryżu do risotto (np. Arborio) 100g, 330kcal
białe wino 30ml, 100kcal
posiekana natka pietruszki 10g, 3kcal
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz po 3g
tarty Parmezan 20g, 1000kcal
Kurczak 150g, 450kcal

PODWIECZOREK –Łosoś z pieczonymi pomidorkami na puree grochowo-ziemniaczanym

Łosoś surowy, filet 120g, Przyprawa do ryb 3g, Sok z cytryny 5g, Pomidorki koktajlowe 80g, Groch, nasiona 50g, Ziemniaki 80g, Oliwa z oliwek 2g, Jogurt naturalny 25g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa majeranek 3g

KOLACJA – Makaron na zielono z kurczakiem

Makaron tagliatelle pełnoziarnisty 80g, Szpinak 100g, Oliwa z oliwek 10g, Kurczak, filet 160g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Czosnek 5g, Estragon 3g, Jogurt naturalny 75g, Sok z cytryny 3g


Piątek

ŚNIADANIE – Kasza kuskus z truskawkami 

Kasza kuskus sucha 50g, Truskawki 75g, Jogurt naturalny 100g, Miód 10g, Migdały kruszone 20g

II ŚNIADANIE – Domowa pizza

Jaja kurze całe 200g, Mąka pszenna typ 500 20g, Mleko spożywcze 1.5 % tłuszczu 25g, Sól biała 1gCebula 110g, Pomidor 260g, Szczypiorek 25g, Ser Gouda 100g, Polędwica z piersi kurczaka 80g, Oregano 10g,Masło roślinne kubkowe 10g

OBIAD –Sakiewka z kurczaka w cytrynowej marynacie z kaszą jęczmienną i bukietem warzyw z olejem lnianym

Kasza jęczmienna 100g, Kurczak, filet 180g, Olej lniany 7g, Bukiet warzyw 200g, Pomidory, suszone 30g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Sok z cytryny 6g, Sól 2g, Zioła prowansalskie 3g

PODWIECZOREK – Jabłka pieczone z sosem cynamonowym

Jabłka 350g, Jogurt naturalny 50g, Miód spadziowy 10g, Cynamon 5g, Gałka muszkatołowa 2 g

KOLACJA – Pieczarki nadziewane serem i warzywami

Pieczarki  200g, Ser cheddar 80g Włoszczyzna mrożona  500g Oliwa z oliwek 20 ml, Curry 5g