Poniedziałek

II ŚNIADANIE – Papryka z mięsem mielonym i ryżem jaśminowym

Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Ryż jaśminowy 25g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g

II ŚNIADANIE – Kurczak w jogurcie z warzywami

Brokuł 75g, Kalafior 75g, Filet z kurczaka 100g, Oliwa z oliwek 5g, Jogurt naturalny 50g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 5g, Tymianek 3g, Liście roszponki 50g

OBIAD – Roladki z kurczaka z kaszą pęczak

Pierś z kurczaka 300g, Bułka tarta 50g, Szpinak 150g, Czosnek 20g, Ser twarogowy 150g, Jajko 50g, Kasza pęczak 100g, Kostka warzywna 5g

PODWIECZOREK – Owocowe racuszki

Mąka 20g, Śmietana 12% 10g, Mleko 50g, Jajko 50g, Proszek do pieczenia 1g, Olej rzepakowy 20g, Cukier puder 3g, Owoce (maliny, jeżyny, poziomki) 150g

KOLACJA – Kopytka z gulaszem z indyka

Sól 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Czosnek 2g, Słodka papryka 2g, Zioła prowansalskie 2g, Pieprz 2g, Olej rzepakowy 20g, Filet z indyka 300g, Cebula 50g, Czerwona papryka 100g, Woda 200g, Mąka 10g, Woda 150g, Ziemniaki 80g, Mąka pszenna 25g, Jajo 50g, Sól 2g


Wtorek

ŚNIADANIE – Omlet z suszonymi pomidorami i kurczakiem

Jajka 200g, Oliwa z oliwek 10g, Kurczak gotowany 100g, Pomidory suszone 50g, Bazylia świeża 2g, Mleko 30g, Płatki owsiane górskie 20g, Pieprz biały 3g, Sól ziołowa 2g

II ŚNIADANIE – Ciasto jabłkowe

Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Proszek do pieczenia 2g, Margaryna niskotłuszczowa 10g, Cukier waniliowy 10g, Jajko 50g, Żółtko 20g, Śmietana 12% 10g, Jabłka 150g, Bułka tarta

OBIAD – Klopski pieczone na kokardkach w pulpie pomidorowej z dynią

Makaronu kokardki 100g, Zmielona łopatka wieprzowa 100g, Jajko 50g, Czosnek 10g, Otręby żytnie 40g, Bułka tarta 20g, Sól 3g, Pieprz 3g, Suszony rozmaryn 3g, Listki laurowe 3g, Suszona bazylia 3g, Pomidory 200g, Przecier pomidorowego 30g, Dynia pokrojona 100g, Oleju rzepakowy 20g

PODWIECZOREK – Kotleciki rybne z grillowaną papryką

Rybki w oleju: makrela, szprotki, sardynki( po 30g), Jajko 50g, Twarożek półtłusty 30g, Bułka tarta 10g, Oliwa z oliwek 5g, Papryka żółta 120g, Pieprz biały 3g, Curry 5g

KOLACJA – Łosoś na makaronie z fasolą szparagową i kalafiorem w przyprawie włoskiej

Filet z łososia 200g, Makaron pełnoziarnisty świderki 100g, Zielona fasola 60g, Różyczki kalafiora 50g, Przyprawa włoska (lubczyk, cząber, majeranek, pieprz turecki, czarnuszka, susze warzywne, sól) 15g, Parmezan 30g, Masło 5g, Sok z cytryny 10g, Pieprz 2g, Sól ziołowa 2g


 

Środa

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z bananem, brzoskwinią i malinami

Kasza jaglana 100g, Banan 100g, Brzoskwinie 100g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g, Maliny 20g

II ŚNIADANIE – Wrap z kurczakiem

Pełnoziarnista tortilla pszenna 100g, Kurczak gotowany na parze 100g, Sałata zielona 20g, Śmietana 12%, 10g, Czosnek sypki 5g, Papryka czerwona 30g, Kukurydza z puszki 20g

OBIAD – Grillowany pstrąg z masłem czosnkowym, surówką z kiełków brokułu i kaszą jaglaną

Pstrąg 250g, Masło 15g, Czosnek 10g, Kiełki brokułu 60g, Jogurt typ grecki 30g, Kasza jaglana 100g, Sok z cytryny 10g, Sól 3g, Pieprz 3g

PODWIECZOREK – Gotowany kurczak na parze w sosie pomidorowo-bazyliowym na liściach rukoli

Filet z kurczaka 200g, Rukola 60g, Pomidory 120g, Papryka czerwona 120g, Bazylia 10g

KOLACJA – Pieczone ziemniaki nadziewane szpinakiem i serem feta

Ziemniaki 200g, Masło 10g, Czosnek 5g, Pieczarki 50g, Szpinak w liściach mrożony 70g, Ser feta 80g, Jogurt naturalny 30g, Pieprz biały 3g, Sól 2g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z owocami i sosem jogurtowym

Kasza jaglana 100g, Mleko 3,2% tł 250g, Winogrona ciemne 40g, Winogrona białe 40g, Banan 100g, Jogurt naturalny 50g, Miód 10g

II ŚNIADANIE – Tarta owocowa

Mąka pszenna 330g, Masło 10g, Cukier puder 5g, Białko z jajka 20g, Skórka otarta z cytryny 10g, Jajko 50g, Mąka ziemniaczana 10g, Cukier trzcinowy 5g, Truskawki 50g, Sok z pomarańczy 10g, Ser biały chudy 30g

OBIAD – Udka z kurczaka w aromatycznym sosie

Udka z kurczaka 320g, Sos pomidorowy 150g, Pesto bazyliowe 30g, Ziemniaki 200g, Oliwa z oliwek 10g, Groszek zielony mrożony 130g, Mini kukurydze 100g, Natka pietruszki 10g, Woda 70g

PODWIECZOREK – Kurczak z ananasem na sałacie

Pierś z kurczaka grillowana 200g, Ananas z puszki 120g, Sałata lodowa 200g, Jogurt naturalny grecki 50g, Ocet balsamiczny 10g

KOLACJA – Makaron z warzywami i pesto

Makaron spaghetti 150g, Pomidory 150g, Cukinia 120g, Cebulka 50g, Czosnek 10g, Papryka czerwona 120g, Pesto rosso (czerwone) 30g, Natka pietruszka 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g


 

Piątek

ŚNIADANIE –Musli orzechowe z owocami

Zarodki pszenne 50g, Płatki owsiane 40g, Jogurt naturalny 300g, Orzechy włoskie 10g, Banan 100g, Truskawki 100g, Orzechy laskowe 10g, Miód wielokwiatowy 10g

II ŚNIADANIE – Sałatka z kurczakiem

Pierś z kurczaka 200g, Grejpfrut 300g, Roszponka 200g, Oliwa 10g, Ocet balsamiczny 10g

OBIAD – Wołowina z groszkiem i ananasem

Wołowina 360g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 20ml, Mrożony groszek 150g, Ananas z puszki 150g, Bulion warzywny 125g, Śmietana 12% 100g, Ryż brązowy gotowany 50g, Pieprz 2g, Curry 3g, Natka pietruszki 5g, Ogórek konserwowy 100g

PODWIECZOREK – Warzywa pieczone z soją

Pędy bambusa 100g, Brokuł gotowany 120g, Sezam 20g, Sos sojowy 40g, Papryka czerwona 120g, Groszek zielony 160g, Pieprz ziołowy 2g, Olej ryżowy 10g, Soja nasiona 50g

KOLACJA – Naleśniki papryka i kurczakiem

Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone z kurczaka 100g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g