1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Żytnie naleśniki z łososiem, warzywami i sosem czosnkowym
Mąka żytnia, typ 2000 80g, Jajo 60g, Mleko 1,5% tłuszczu 100g, Woda 70g, Sól 2g, Natka pietruszki 6g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Łosoś, wędzony 130g, Papryka czerwona 60g, Ogórek 50g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Zioła prowansalskie 1g, Ser kremowy bez tłuszczu 20g
II ŚNIADANIE – Owocowy serniczek na musli
Banan 140g, Kiwi 60g, Mandarynka 40g, Musli z orzechami 30g, Jogurt naturalny 50g, Suszone owoce goji 10g, Sok z cytryny 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 150g
OBIAD –Sakiewka z kurczaka w cytrynowej marynacie z kaszą jęczmienną i bukietem warzyw z olejem lnianym
Kasza jęczmienna 100g, Kurczak, filet 180g, Olej lniany 7g, Bukiet warzyw 200g, Pomidory, suszone 30g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Sok z cytryny 6g, Sól 2g, Zioła prowansalskie 3g
PODWIECZOREK – Sałatka z cieciorki i awokado
Cieciorka z puszki 100g, Awokado 70g, Oliwa z oliwek 5g, Cebula 25g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g
KOLACJA – Kurczak w curry podany na tostach
Bazylia świeża 10g, Cebula 50g, Kurczak, filet 130g, Oliwa z oliwek 10g, Pieczywo tostowe, grahamowe 100g, Przyprawa curry 3g, Przyprawa do drobiu 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Pomidor 200g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Grzanki z awokado, serem kozim, szpinakiem i świeżą figą, koktajl bananowo-cynamonowy
Chleb graham 60g, Awokado 30g, Ser kozi 60g, Miód płynny 5g, Szpinak świeży 10g, Figi surowe 70g, Mleko 1,5% tłuszczu 220g, Banan 200g, Płatki owsiane 10g, Przyprawa cynamon 3g
II ŚNIADANIE – Szarlotkowa owsianka z orzechami włoskimi
Jabłko 160g, Mleko 1,5% tłuszczu 200g, Orzechy włoskie bez skorupki 15g, Przyprawa cynamon 2g, Płatki owsiane 50g, Rodzynki, suszone 10g
OBIAD – Indyk w chrupiącej panierce z kaszą gryczaną i surówką
Czosnek 5g, Indyk, filet 150g, Kasza gryczana 100g, Ogórek 100g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Papryka czerwona 80g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa tymianek 3g, Płatki kukurydziane 30g, Sól 2g
PODWIECZOREK – Placek owsiany z gyrosem i warzywami
Otręby owsiane 20g, Jogurt naturalny 2% 75g, Jajo 50g, Sałata lodowa 80g, Pomidor 130g, Cebula 25g, Kurczak, filet 75g, Przyprawa gryos 3g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Jogurt naturalny 2% 75g, Czosnek 2g, Koper 2g, Płatki owsiane 20g
KOLACJA – Tortilla z krewetkami w sosie czosnkowym
Tortilla razowa 120g, Krewetka, surowa koktajlowa 120g, Cebula 50g, Pomidor 200g, Ogórek konserwowy 50g, Oliwki 15g, Sałata lodowa 40g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Przyprawa chili 1g, Jogurt naturalny 2% 50g, Musztarda 4g, Czosnek 2g, Sól 2g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Placek jaglany z marchewką
Szynka z indyka 100g, Jajo 220g, Pomidor 60g, Marchew 130g, Czosnek 2g, Szczypiorek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Płatki jaglane 60g
II ŚNIADANIE – Gruszkowa sałatka z krewetkami i makaronem ryżowym
Krewetka tygrysia 100g, Makaron ryżowy 50g, Ogórek kiszony 100g, Groszek zielony 30g, Ser żółty tarty 10g, Jogurt naturalny 75g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 4g, Gruszka 150g
OBIAD – Makarotto z suszonymi pomidorami i cukinią
Makaron penne 100g, Kurczak, filet 150g, Cukinia 200g, Pomidory suszone w zalewie 15g, Rukola 25g, Zioła do drobiu 3g, Oliwa z oliwek 5g, Olej lniany 7g
PODWIECZOREK – Kolorowe wrapy
Ogórek kiszony 100g, Papryka czerwona 130g, Papier ryżowy 40g, Wędzona pierś z kurczaka 70g, Ser żółty 50g, Sałata lodowa 5g, Ananas 80g
KOLACJA – Cukinia z farszem krewetkowym
Cukinia 300g, Jogurt naturalny 2% 75g, Oliwa z oliwek 7g, Pietruszka, liście 10g, Por 50g, Pieprz czarny mielony 2g, Ryż jaśminowy 75g, Krewetka, surowa koktajlowa 120g, Sól 2g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Sałatka z pieczonym kurczakiem i winogronem, pieczywo
Mieszanka sałat 50g, Kurczak, filet 180g, Przyprawa do drobiu 3g, Winogrona 130g, Oliwa z oliwek 10g, Musztarda 10g, Sok z cytryny 5g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Makaron ryżowy 80g
II ŚNIADANIE – Sałatka z wędzonym kurczakiem i sosem musztardowym, pieczywo, owoc
Mieszanka sałat 30g, Papryka czerwona 60g, Pomidor 130g, Ogórek 100g, Kurczak, filet wędzony 70g, Jogurt naturalny 2% 50g, Zioła prowansalskie 3g, Musztarda 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Chleb graham 60g, Masło 10g, Pomarańcza 150g
OBIAD – Rostbef z warzywami w sosie jogurtowo-pomidorowym podany z kaszą gryczaną
Wołowina, rostbef 180g, Przyprawa do wieprzowiny 3g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Cebula 25g, Marchew 50g, Ogórek konserwowy 100g, Przecier pomidorowy 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Jogurt naturalny 2% 50g, Kasza gryczana 100g
PODWIECZOREK –Łosoś z pieczonymi pomidorkami na puree grochowo-ziemniaczanym
Łosoś surowy, filet 120g, Przyprawa do ryb 3g, Sok z cytryny 5g, Pomidorki koktajlowe 80g, Groch, nasiona 50g, Ziemniaki 80g, Oliwa z oliwek 2g, Jogurt naturalny 25g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa majeranek 3g
KOLACJA – Makaron na zielono z kurczakiem
Makaron tagliatelle pełnoziarnisty 80g, Szpinak 100g, Oliwa z oliwek 10g, Kurczak, filet 160g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Czosnek 5g, Estragon 3g, Jogurt naturalny 75g, Sok z cytryny 3g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Pieczona owsianka z jagodami i orzechami pistacjowymi
Płatki owsiane 100g, Jagody 150g, Przyprawa cynamon 2g, Proszek do pieczenia 1g, Mleko 1,5% tłuszczu 250g, Miód 10g, Orzechy pistacjowe 20g
II ŚNIADANIE – Placki bananowe z kiwi i cynamonem
Ser twarogowy chudy 100g, Banan 140g, Jajo 60g, Proszek do pieczenia 2g, Mąka owsiana 30g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Kiwi 120g, Przyprawa cynamon 3g
OBIAD – Czosnkowy filet z łososia z jaśminowym ryżem i sałatą z kiełkami
Filet z łososia 200g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Czosnek 6g, Ryż jaśminowy 100g, Sałata lodowa 80g, Kiełki 40g, Oliwa z oliwek 3g, Sok z cytryny 5g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g
PODWIECZOREK – Grillowane krewetki w marynacie imbirowej, ryż brązowy, pomidorki koktajlowe na sałacie
Krewetki tygrysie 120g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 6g, Starty imbir 3g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy 50g, Sałata 15g, Pomidorki koktajlowe 100g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa bazylia 3g, Zioła prowansalskie 1g
KOLACJA – Ryżowa sałatka z szynki i groszku w sosie z awokado
Szynka z indyka 120g, Groszek zielony konserwowy 110g, Papryka zielona 80g, Awokado 70g, Natka pietruszki 6g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sałata lodowa 60g, Ryż biały 60g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Kokosowa jaglanka z jabłkiem i migdałami
Jabłko 160g, Jogurt naturalny 2% 150g, Kasza jaglana 100g, Migdały w płatkach 12g, Miód 5g, Wiórki kokosowe 10g, Woda 110g, Ser twarogowy chudy 100g
II ŚNIADANIE – Pipette rigate z serem feta i pomarańczą
Sałata lodowa 40g, Rukola 20g, Pomarańcza 140g, Pomidorki koktajlowe 100g, Soja kiełki 20g, Ser Feta 40g, Mięta świeża 2g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 5g, Miód 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Musztarda 2g, Makaron pełnoziarnisty Pipette rogate 60g
OBIAD – Kasza jęczmienna z suszonymi pomidorami podawana z burgerami z indyka i sałatką
Kasza jęczmienna 100g, Pomidory, suszone 28g, Czosnek 5g, Bazylia świeża 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Udziec z indyka mielony 150g, Białko jaja 30g, Przyprawa do drobiu 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Musztarda 4g, Sałata 30g, Olej lniany 7g, Pomidor 130g
PODWIECZOREK – Kalafiorowa sałatka z gryki, jajka i pomidora
Kalafior 150g, Jajo 100g, Pomidor 130g, Jogurt naturalny 2% 100g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Koper 6g, Kasza gryczana 70g
KOLACJA-Kurczak zapiekany z warzywami
Kurczak, filet 160g, Marchew 100g, Ziemniaki 300g, Papryka czerwona 130g, Bakłażan 110g, Cebula 75g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa rozmaryn 1g, Przyprawa tymianek 1g, Przyprawa bazylia 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Omlet z białą fasolą i zieloną cebulką
Fasola biała w puszce 130g, Papryka czerwona 80g, Zielona cebulka 25g, Natka pietruszki 6g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Jajo 150g, Mąka owsiana 20g
II ŚNIADANIE – Sałatka z łososiem i orzechowym dressingiem podawana z tostami żytnimi
Mieszanka sałat 50g, Szpinak 20g, Łosoś, wędzony 100g, Pomidor 130g, Ogórek 100g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 5g, Orzechy włoskie bez skorupki 8g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Koper 6g, Chleb żytni razowy 90g
OBIAD – Pieczony karmazyn w natce pietruszki z basmati i pietruszką
Karmazyn 200g, Przyprawa do ryb 3g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 10g, Natka pietruszki 20g, Ryż basmati 100g, Kapusta pekińska 70g, Papryka czerwona 65g, Ogórek 60g, Pomidor 110g, Jogurt naturalny 2% 75g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 5g, Zioła prowansalskie 3g
PODWIECZOREK –Frytki z selera i falafel z ciecierzycy
Seler korzeniowy 150g, Oliwa z oliwek 8g, Przyprawa curry, słodka papryka, sól, oregano, tymianek 1g, Ciecierzyca nasiona 90g, Czosnek 3g, Otręby pszenne 5g, Pietruszka, liście 2g, Przyprawy: mielona kolendra, kminek, kumin, kurkuma, imbir, sól 3g, Pomidorki koktajlowe 60g
KOLACJA – Ryżowy omlet z pieczarkami i pomidorami
Jajo 180g, Pieczarka surowa 105g, Mleko 1,5% tłuszczu 100g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sałata lodowa 30g, Pomidor 200g, Cebula 15g, Mąka ryżowa 50g, Szynka wołowa, gotowana 70g