Poniedziałek

ŚNIADANIE – Placek jaglany z marchewką

Szynka z indyka 100g, Jajo 220g, Pomidor 60g, Marchew 130g, Czosnek 2g, Szczypiorek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Płatki jaglane 60g

II ŚNIADANIE – Owocowy serniczek na musli

Banan 140g, Kiwi 60g, Mandarynka 40g, Musli z orzechami 30g, Jogurt naturalny 50g, Suszone owoce goji 10g, Sok z cytryny 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 150g

OBIAD –Sakiewka z kurczaka w cytrynowej marynacie z kaszą jęczmienną i bukietem warzyw z olejem lnianym

Kasza jęczmienna 100g, Kurczak, filet 180g, Olej lniany 7g, Bukiet warzyw 200g, Pomidory, suszone 30g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Sok z cytryny 6g, Sól 2g, Zioła prowansalskie 3g

PODWIECZOREK – Gotowany indyk na parze w sosie pomidorowo-bazyliowym na liściach rukoli

Filet z kurczaka 200g, Rukola 60g, Pomidory 120g, Papryka czerwona 120g, Bazylia 10g

KOLACJA – Filet z udka z kurczaka  zapiekany z warzywami

Kurczak, filet 160g, Marchew 100g, Ziemniaki 300g, Papryka czerwona 130g, Bakłażan 110g, Cebula 75g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa rozmaryn 1g, Przyprawa tymianek 1g, Przyprawa bazylia 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Grzanki z awokado, serem kozim, szpinakiem i świeżą figą, koktajl bananowo-cynamonowy

Chleb graham 60g, Awokado 30g, Ser kozi 60g, Miód płynny 5g, Szpinak świeży 10g, Figi surowe 70g, Mleko 1,5% tłuszczu 220g, Banan 200g, Płatki owsiane 10g, Przyprawa cynamon 3g

II ŚNIADANIE – Placki bananowe z kiwi i cynamonem

Ser twarogowy chudy 100g, Banan 140g, Jajo 60g, Proszek do pieczenia 2g, Mąka owsiana 30g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Kiwi 120g, Przyprawa cynamon 3g

Obiad: Indyk brzoskwiniowy z zielonym kremem i kuskusem

sznycle z indyka 220g, brzoskwinia 200g, zielony groszek 150g, rozmaryn 3g, ocet balsamiczny 10ml, sól, pieprz po 3 g, kuskus 100g po przygotowaniu

PODWIECZOREK – Kolorowe wrapy

Ogórek kiszony 100g, Papryka czerwona 130g, Papier ryżowy 40g, Wędzona pierś z kurczaka 70g, Ser żółty 50g, Sałata lodowa 5g, Ananas 80g

KOLACJA – Kurczak w curry podany na tostach

Bazylia świeża 10g, Cebula 50g, Kurczak, filet 130g, Oliwa z oliwek 10g, Pieczywo tostowe, grahamowe 100g, Przyprawa curry 3g, Przyprawa do drobiu 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Pomidor 200g


 

Środa

ŚNIADANIE – Omlet z białą fasolą i zieloną cebulką

Fasola biała w puszce 130g, Papryka czerwona 80g, Zielona cebulka 25g, Natka pietruszki 6g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Jajo 150g, Mąka owsiana 20g

II ŚNIADANIE – Pipette rigate z serem feta i pomarańczą

Sałata lodowa 40g, Rukola 20g, Pomarańcza 140g, Pomidorki koktajlowe 100g, Soja kiełki 20g, Ser Feta 40g, Mięta świeża 2g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 5g, Miód 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Musztarda 2g, Makaron pełnoziarnisty Pipette rogate 60g

OBIAD – Makarotto z suszonymi pomidorami i cukinią

Makaron penne 100g, Kurczak, filet 150g, Cukinia 200g, Pomidory suszone w zalewie 15g, Rukola 25g, Zioła do drobiu 3g, Oliwa z oliwek 5g, Olej lniany 7g

PODWIECZOREK – Placek owsiany z gyrosem i warzywami

Otręby owsiane 20g, Jogurt naturalny 2% 75g, Jajo 50g, Sałata lodowa 80g, Pomidor 130g, Cebula 25g, Kurczak, filet 75g, Przyprawa gryos 3g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Jogurt naturalny 2% 75g, Czosnek 2g, Koper 2g, Płatki owsiane 20g

KOLACJA – Tortilla z indykiem w sosie czosnkowym

Tortilla razowa 120g, Indyk 120g, Cebula 50g, Pomidor 200g, Ogórek konserwowy 50g, Oliwki 15g, Sałata lodowa 40g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Przyprawa chili 1g, Jogurt naturalny 2% 50g, Musztarda 4g, Czosnek 2g, Sól 2g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Kokosowa jaglanka z jabłkiem i migdałami

Jabłko 160g, Jogurt naturalny 2% 150g, Kasza jaglana 100g, Migdały w płatkach 12g, Miód 5g, Wiórki kokosowe 10g, Woda 110g, Ser twarogowy chudy 100g

II ŚNIADANIE – Gruszkowa sałatka z krewetkami i makaronem ryżowym

Krewetka tygrysia 100g, Makaron ryżowy 50g, Ogórek kiszony 100g, Groszek zielony 30g, Ser żółty tarty 10g, Jogurt naturalny 75g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 4g, Gruszka 150g

OBIAD – Kasza jęczmienna z suszonymi pomidorami podawana z burgerami z indyka i sałatką

Kasza jęczmienna 100g, Pomidory, suszone 28g, Czosnek 5g, Bazylia świeża 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Udziec z indyka mielony 150g, Białko jaja 30g, Przyprawa do drobiu 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Musztarda 4g, Sałata 30g, Olej lniany 7g, Pomidor 130g

PODWIECZOREK – Kęski indyka z sosem tzatziki

Jogurt naturalny typ grecki 50g, Filet z indyka 120g, Oliwa z oliwek 5g, Płatki pszenne 30g, Czosnek 10g, Ogórek 100g, Pieprz 6g

KOLACJA – Ryżowy omlet z pieczarkami i pomidorami

Jajo 180g, Pieczarka surowa 105g, Mleko 1,5% tłuszczu 100g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sałata lodowa 30g, Pomidor 200g, Cebula 15g, Mąka ryżowa 50g, Szynka wołowa, gotowana 70g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Kluseczki z płatków owsianych z morelami

Mleko spożywcze 2% tłuszczu 40g, Jaja kurze całe 50g, Masło ekstra 20g, Mąka pszenna 15g, Płatki owsiane 100g, Morele 70g, Sól 2g

II ŚNIADANIE – Deser serowy z malinami

Maliny 100g, Serek homogenizowany chudy 100g, Zarodki pszenne 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g

Obiad: Wołowina z kaszą gryczaną i pieczarkami

Jogurt naturalny 2% tłuszczu 200g, wołowina, 350g, Olej rzepakowy15ml, kasza gryczana 100g, Cebula 50g, Czosnek 20g, Papryka czerwona 50g,
Pieczarki 200g, Przyprawy: sól2g, pieprz2g, bazylia 3g, natka pietruszki 5g

PODWIECZOREK – Tarta z łososiem i brokułami

Mąką pełnoziarnista 20g, Płatki owsiane 10g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane 5g, Tymianek 2g, Czosnek 2g, Czarnuszka 2g, Pieczony łosoś 20g, Brokuły 80g, Jogurt naturalny 50g, Suszone pomidory 10g, Czosnek niedźwiedzi 10g

Kolacja: Makaronowa sałatka z wędzonym łososiem

makaronu szpinakowy wstążki 100g po ugotowaniu, szparagowa fasola 60g, pomidorki koktajlowe 80g, czarne oliwki 10g, pomidory suszone w oliwie 10g, ser ricotta 30g, wędzony łosoś 70g, sól i pieprz po 3g