Poniedziałek

ŚNIADANIE – Makaron razowy z twarogiem i owocami

Makaron razowy 100g, Ser twarogowy półtłusty 80g, Jogurt naturalny 75g, Miód 5g, Maliny 72g, Jagody 160g, Borówki 70g, Olej lniany 7g

II ŚNIADANIE – Owocowy serniczek na musli

Banan 140g, Kiwi 60g, Mandarynka 40g, Musli z orzechami 30g, Jogurt naturalny 50g, Suszone owoce goji 10g, Sok z cytryny 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 150g

Obiad: Wołowina z kaszą gryczaną i pieczarkami

Jogurt naturalny 2% tłuszczu 200g, wołowina, 350g, Olej rzepakowy15ml, kasza gryczana 100g, Cebula 50g, Czosnek 20g, Papryka czerwona 50g,
Pieczarki 200g, Przyprawy: sól2g, pieprz2g, bazylia 3g, natka pietruszki 5g

PODWIECZOREK – Tarta z łososiem i brokułami

Mąką pełnoziarnista 20g, Płatki owsiane 10g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane 5g, Tymianek 2g, Czosnek 2g, Czarnuszka 2g, Pieczony łosoś 20g, Brokuły 80g, Jogurt naturalny 50g, Suszone pomidory 10g, Czosnek niedźwiedzi 10g

KOLACJA – Sałatka grecka

Mix sałat 50g, 1Oliwki czarne 15g, Oliwki zielone 15g, Ser feta 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka czerwona 60g, Papryka zielona 60g, Papryka żółta 60g, Oliwa z oliwek 10g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 3g, Bazylia 3g, Sól ziołowa 3g, Pieczywo żytnie z dynią 30g


Wtorek

ŚNIADANIE –Musli orzechowe z owocami

Zarodki pszenne 50g, Płatki owsiane 40g, Jogurt naturalny 300g, Orzechy włoskie 10g, Banan 100g, Truskawki 100g, Orzechy laskowe 10g, Miód wielokwiatowy 10g

II ŚNIADANIE – Sałatka z kurczakiem

Pierś z kurczaka 200g, Grejpfrut 300g, Roszponka 200g, Oliwa 10g, Ocet balsamiczny 10g

OBIAD – Wołowina z groszkiem i ananasem

Wołowina 360g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 20ml, Mrożony groszek 150g, Ananas z puszki 150g, Bulion warzywny 125g, Śmietana 12% 100g, Ryż brązowy gotowany 50g, Pieprz 2g, Curry 3g, Natka pietruszki 5g, Ogórek konserwowy 100g

PODWIECZOREK – Warzywa pieczone z soją

Pędy bambusa 100g, Brokuł gotowany 120g, Sezam 20g, Sos sojowy 40g, Papryka czerwona 120g, Groszek zielony 160g, Pieprz ziołowy 2g, Olej ryżowy 10g, Soja nasiona 50g

KOLACJA – Sałatka z komosy ryżowej z cieciorką

Komosa ryżowa 60g, Cieciorka w puszce 90g, Pomidor 60g, Cebula 30g, Bazylia świeża 6g, Sok z cytryny 5g, Sałata 15g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g


Środa

ŚNIADANIE – Kokosowa owsianka z brzoskwiniami

Płatki owsiane 100g, Mleko kokosowe 80g, Brzoskwinia 150g, Laska wanilii 2g, Jogurt naturalny 2% 150g, Przyprawa cynamon 3g, Wiórki kokosowe 10g, Ksylitol 5g

II ŚNIADANIE – Ciasto jabłkowe

Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Proszek do pieczenia 2g, Margaryna niskotłuszczowa 10g, Cukier waniliowy 10g, Jajko 50g, Żółtko 20g, Śmietana 12% 10g, Jabłka 150g, Bułka tarta 10g

OBIAD – Żeberka w sosie jabłkowym

Olej rzepakowy 20g, Żeberko wieprzowe 150g, Cebula 50g, Czerwona kapusta 120g, Jabłko 120g, Bulion warzywny 170g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 70g

PODWIECZOREK – Tortilla z kurczakiem

Pełnoziarnista tortilla pszenna 200g, Kurczak filet 100g, Sałata zielona 20g, Śmietana 12% 10g, Czosnek sypki 5g, Papryka czerwona 30g, Kukurydza z puszki 20g

KOLACJA – Sałatka z polędwicą wołową i mozarella

Mix sałat 250g, Olej rzepakowy 20g, Ocet jabłkowy 20g, Musztarda 10g, Miód płynny 10g, Polędwica wołowa 100g, Mozarella 150g


Czwartek

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pasta jajeczną

Jaja 200g, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 150g, Masło stołowe śmietankowe 30g, Majonez light 15g, Szczypiorek 40g, Sól ziołowa 5g, Pieprz czarny 8g, Pumpernikiel 100g

II ŚNIADANIE – Sałatka z grillowaną piersią z kurczaka, gruszką i prażonymi orzechami włoskimi

Sałata lodowa 40g, Gruszka 120g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 50g, Musztarda Dijon 5g, Miód 5g, Orzechy włoskie 20g

OBIAD – Pulpeciki w sosie paprykowym z kuskusem

Cebula 50g, Jajko 50g, Mięso mielone 250g, Płatki owsiane 30g, Papryka czerwona 200g, Pomidory z puszki 200g, Musztarda delikatesowa 10g, Olej rzepakowy 10g, Kasza kuskus50g, Zioła prowansalskie 6g, Sól 2g, Słodka papryka 10g

PODWIECZOREK – Sałatka chińska z makaronem sojowym

Makaron sojowy 60g, Kurczak, filet 120g, Awokado 50g, Papryczka chili 10g, Natka pietruszki 4g, Sos sojowy 5g, Sól morska 2g

KOLACJA- Łódki z cukinii nadziewane twarożkiem i szynką na ostro

Ser typu „Feta” 20g, Ser twarogowy półtłusty 30g, Szynka wiejska 30g, Oliwa z oliwek 10g, Pieczywo tostowe 60g, Płatki owsiane 20g, Cukinia 200g, Pieprz Cayenne 3g


Piątek

ŚNIADANIE – Grzanki z awokado, serem kozim, szpinakiem i świeżą figą, koktajl bananowo-cynamonowy

Chleb graham 60g, Awokado 30g, Ser kozi 60g, Miód płynny 5g, Szpinak świeży 10g, Figi surowe 70g, Mleko 1,5% tłuszczu 220g, Banan 200g, Płatki owsiane 10g, Przyprawa cynamon 3g

II ŚNIADANIE – Placki bananowe z kiwi i cynamonem

Ser twarogowy chudy 100g, Banan 140g, Jajo 60g, Proszek do pieczenia 2g, Mąka owsiana 30g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Kiwi 120g, Przyprawa cynamon 3g

Obiad: Indyk brzoskwiniowy z zielonym kremem i kuskusem

sznycle z indyka 220g, brzoskwinia 200g, zielony groszek 150g, rozmaryn 3g, ocet balsamiczny 10ml, sól, pieprz po 3 g, kuskus 100g po przygotowaniu

PODWIECZOREK – Kolorowe wrapy

Ogórek kiszony 100g, Papryka czerwona 130g, Papier ryżowy 40g, Wędzona pierś z kurczaka 70g, Ser żółty 50g, Sałata lodowa 5g, Ananas 80g

KOLACJA – Ananasowe szaszłyki z łososia

Łosoś surowy, filet 180g, Ananas 80g, Jogurt naturalny 2% 20g, Sok z cytryny 10g, Cukier brązowy 5g, Papryczka chili 10g, Sól2g, Ocet winny 10g, Czosnek 5g, Cebula 25g, Pietruszka, liście 12g, Ryż brązowy 75g