Poniedziałek
ŚNIADANIE – Pieczywo pełnoziarniste z pasta pieczarkową i wędliną
Pieczywo tostowe pełnoziarniste 280g, Pieczarki 100g, Oliwa z oliwek 10g, Szczypiorek 10g, Jajo 50g, Anchois 25g, Szynka z kurczaka 60g, Sól 2g, Pieprz 2g, Pomidor 40g
II ŚNIADANIE – Kotleciki rybne
Ryby w oleju: makrela 30g, szprotki 30g, sardynki 30g, Jajo 50g, Twarożek półtłusty 30g, Bułka tarta 10g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz biały 3g
OBIAD – Spaghetti po bolońsku
Makaron spaghetti 250g, Oliwa 20g, Chuda mielona wołowina 200g, Cebula 50g, Koncentrat pomidorowy 20g, Czosnek 10g, Pomidory w puszce 100g, Parmezan 15g, Liść laurowy 1g, Sól 2g, Pieprz 2g
PODWIECZOREK – Mus jabłkowo-gruszkowy
Jabłka 150g, Gruszki 150g, Miód 10g, Rodzynki 10g, Zarodki pszenne 15g
KOLACJA – Jajka w łososiu
Jajo 200g, Wędzony łosoś 150g, Majonez light 20g, Szczypiorek 10g, Musztarda 20g, Sok z cytryny 10g
Wtorek
ŚNIADANIE – Owsianka z leśnymi owocami i twarożkiem
Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2%tł 500g, Maliny 60g, Jagody 60g, Truskawki 50g, Serek twarogowy śmietankowy 50g
II ŚNIADANIE – Bakłażan w pomidorach
Bakłażan 150g, Pomidory 200g, Czosnek 10g, Papryczka chilii 20g, Oliwa z oliwek 20ml, Pieprz 2g, Sól 2g
OBIAD – Risotto z owocami morza
Mrożone owoce morza 350g, Ryż krótko ziarnisty 150g, Oliwa z oliwek 10g, Cebula 50g, Bulion drobiowy 200g, Masło 10g, Natka pietruszki 2g, Sól 2g, Kolendra 2g
PODWIECZOREK – Grejpfrutowe łódeczki z cykorii
Cykoria 60g, Serek wiejski 150g, Grejpfrut czerwony 50g,Truskawki 70g
KOLACJA – Mus z kalafiora z grillowanym kurczakiem
Kurczak 200g, Kalafior 400g, Ser twarogowy 70g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 20g, Żelatyna 50g, Papryka chi lii 2g, Pieprz 2g, Sól 2g
Środa
ŚNIADANIE – Omlet z suszonymi pomidorami i salami
Jaja 200g, Oliwa z oliwek 10g, Salami 60g, Pomidory suszone 50g, Bazylia świeża 2g, Mleko 30g, Płatki owsiane górskie 20g, Pieprz biały 3g
II ŚNIADANIE – Galaretka z kurczaka
Pieczony kurczak 100g, Bulion drobiowy 200g, Oliwki zielne 30g, Mieszanka koktajlowa owoców 50g, Żelatyna 10g
OBIAD – Sola w migdałach z młodymi ziemniakami i brokułami
Sola filet 250g, Płatki migdałowe 25g, Mąka pszenna 30g, Jajo 100g, Masło klarowane 15g, Oliwa z oliwek 10g, Ziemniaki 170g, Brokuł 150g
PODWIECZOREK – Koktajl truskawkowo-brzoskwiniowy
Jogurt typ grecki 150g, Mleko 3,2% 130g, Truskawki 100g, Brzoskwinie 150g
KOLACJA – Kokardki w sosie arabskim
Makaron kokardki 200g, Przecier pomidorowy 60g, Pomidory 200g, Rodzynki 20g, Kapary 30g, Ostra papryczka 20g, Pistacje 20g, Anchois 40g, Por 50g, Oliwa 10g
Czwartek
ŚNIADANIE – Kasza jaglana z powidłami śliwkowymi i migdałami
Kasza jaglana 100g, Powidła śliwkowe 50g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g
II ŚNIADANIE – Grillowane warzywa z serkiem mozarella
Por 80g, Cukinia 60g, Bakłażan 60g, Cebula 50g, Papryka czerwona 60g, Papryka zielona60g, Oliwa z oliwek 10g, Białe wino wytrawne 20ml, Tymianek 5g, Bazylia 5g, Mozarella kuleczki małe 50g
OBIAD – Roladki z kurczaka z ryżem i zieloną sałatą
Ryż brązowy 75g, Mix sałat zielonych 50g, Sok z cytryny 5g, Jogurt typ grecki 20g, Sól ziołowa 2g, Filet z kurczaka 250g, Camembert 100g, Jajo 50g, Bułka tarta 30g, Słodka papryka 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Suszony tymianek 2 g, Suszony rozmaryn 2g, Olej rzepakowy 10g
PODWIECZOREK – Tuńczykowa sałatka z dzikim ryżem i pomidorem
Ryż dziki 75g, Tuńczyk w wodzie 75g, Pomidor 130g, Czosnek 5g, Olej lniany 10g, Zioła prowansalskie 3g, Masło 10g, Cukier waniliowy 5g, Mąka 5g, Morela 80g, Poziomki 90g
KOLACJA – Tarta szpinakowa
Ciasto francuskie 100g, Szpinak 250g, Masło 10g, Czosnek 10g, Ser typu feta 50g, Filet z kurczaka 80g, Śmietana 18%, 20g, Jajo 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Parmezan 10g
Piątek
ŚNIADANIE – Kokosowa owsianka z brzoskwiniami
Płatki owsiane 100g, Mleko kokosowe 80g, Brzoskwinia 150g, Laska wanilii 2g, Jogurt naturalny 2% 150g, Przyprawa cynamon 3g, Wiórki kokosowe 10g, Ksylitol 5g
II ŚNIADANIE – Pierś z indyka grillowana z czerwonymi warzywami
Pierś z indyka 150g, Papryka czerwona 120g, Pomidor 100g, Marchew 150g, Przecier pomidorowy 50ml, Sezam czarny 10g, Olej rzepakowy 5g, Gyros 5g, Sól2g, Pieprz 2g
OBIAD – Dorsz pieczony w ziołach z kaszą kuskus i kalafiorem
Kasza kuskus 50g, Filet z dorsza 200g, Sok z cytryny 10g, Ocet winny 10g, Oliwa z oliwek 15g, Masło klarowane 10g, Kalafior 200g, Chili 3g, Tymianek 3g, Rozmaryn 3g, Sól ziołowa 3g
PODWIECZOREK – Deser migdałowo-bananowy
Serek mascorpone 60g, Biszkopty 40g, Migdały 10g, Kakao 2g, Mleko kokosowe 35g, Banany 120g
KOLACJA- Burrito meksykańskie
Tortilla pszenna 150g, Mielone mięsa wołowe 150g, Czerwona papryka 60g, Kukurydza z puszki 30g, Czerwona fasola z puszki 30g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Oregano 2g, Czerwona papryka 2g, Kolendra 2g, Kminek 1g, Papryczka chilli 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oliwa z oliwek 10g, Przecier pomidorowy 100g, Sos sojowy 10g, Tabasco 3g, Pikantny ketchup 30g, Sok z limonki 10g