Poniedziałek
ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z truskawkami
Płatki owsiane górskie 100g, Mleko migdałowe 2%tł 400g, Truskawki 200g
II ŚNIADANIE – Tort z kaszy jaglanej
Kasza jaglana 15g, Mleko kokosowe 10g, Banan 60g, Daktyle suszone 5g, Kakao 5g, Wiórki kokosowe 40g, Orzechy włoskie 5g, Mleko kokosowe 120g, Żółtko 20g, Mąka owsiana 10g, Cynamon 5g
OBIAD – Pulpeciki w sosie paprykowym z kuskusem
Cebula 50g, Jajko 50g, Mięso mielone 250g, Płatki owsiane 30g, Papryka czerwona 200g, Pomidory z puszki 200g, Musztarda delikatesowa 10g, Olej rzepakowy 10g, Kasza kuskus50g, Zioła prowansalskie 6g, Sól 2g, Słodka papryka 10g
PODWIECZOREK – Sałatka z jajkiem
Majonez light 15g, Jaja 75g, Pomidorki koktajlowe 100g, Groszek zielony 30g, Mix sałat zielonych 50g, Kukurydza z puszki 30g, Ogórek 35g, Papryka czerwona 40g
KOLACJA- Makaron wstążki z pieczarkami i kurczakiem
Pełnoziarnisty makaron wstążki 100g, Pieczarki 100g, Cebula 50g, Olej rzepakowy 10ml, Czosnek 20g, Sos sojowy 10g, Kurczak filet 90g
Wtorek
ŚNIADANIE – Ciasteczka z szynką i warzywami
Jajka 150g, Cukinia 200g, Płatki żytnie 50g, Marchew 100g, Cebula 50g, Szynka drobiowa 70g, Olej rzepakowy 10g, Sól ziołowa 3g, Pomidorki koktajlowe 50g
II ŚNIADANIE – Spaghetii ze szpinakiem i mozarella
Szpinak 150g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 10g, Mozarella light 50g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane nasiona 5g, Imbir 2g, Pieprz biały 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g
OBIAD – Burgery wieprzowe
Bułki pełnoziarniste 150g, Ser żółty topiony 30g, Mięso wieprzowe mielone 200g, Sałata liście 10g, Pomidor 30g, Cebula dymka 30g, Keczup 20g, Majonez 10g, Tabasco 3g, Sól 2g, Pieprz 2g, Sos sojowy 3g
PODWIECZOREK – Kurczak z ananasem na sałacie
Pierś z kurczaka grillowana 200g, Ananas z puszki 120g, Sałata lodowa 200g, Jogurt naturalny grecki 50g, Ocet balsamiczny 10g
KOLACJA – Kurczak w sosie biało-zielonym
Filet z kurczaka 200g, Czosnek 20g, Oliwa z oliwek 10g, Śmietana 12%tł 20g, Szparagi 100g, Zielony groszek 100g, Pierz 3g, Sól ziołowa 4g
Środa
ŚNIADANIE – Kasza gryczana na słodko
Kasza gryczana 100g, Ser biały półtłusty 50g, Jabłko 170g, Gruszka 150g, Brzoskwinia 50g, Morele 30g, Migdały płatki 25g, Miód 10g
II ŚNIADANIE – Papryka z mięsem mielonym i ryżem jaśminowym
Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Ryż jaśminowy 25g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g
OBIAD – Roladki z kurczaka z kaszą pęczak
Pierś z kurczaka 300g, Bułka tarta 50g, Szpinak 150g, Czosnek 20g, Ser twarogowy 150g, Jajko 50g, Kasza pęczak 100g, Kostka warzywna 5g
PODWIECZOREK – Sałatka ze szpinakiem i szynką i białym serem
Świeży szpinak 100g, Chudy ser twarogowy 50g, Chuda szynka drobiowa 100g, Pestki słonecznika 20g, Jogurt naturalny 50g, Pieprz biały 3g
KOLACJA – Sandacz z warzywami i makaronem szpinakowym
Fitet z sandacza 200g, Rukola 100g, Brokuł 120g, Olej rzepakowy 10g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Makaron szpinakowy 50g, Sól 5g, Pieprz 5g,
Czwartek
ŚNIADANIE –Musli orzechowe z owocami
Zarodki pszenne 50g, Płatki owsiane 40g, Jogurt naturalny 300g, Orzechy włoskie 10g, Banan 100g, Truskawki 100g, Orzechy laskowe 10g, Miód wielokwiatowy 10g
II ŚNIADANIE – Sałatka z kurczakiem
Pierś z kurczaka 200g, Grejpfrut 300g, Roszponka 200g, Oliwa 10g, Ocet balsamiczny 10g
OBIAD – Wołowina z groszkiem i ananasem
Wołowina 360g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 20ml, Mrożony groszek 150g, Ananas z puszki 150g,
Bulion warzywny 125g, Śmietana 12% 100g, Ryż brązowy gotowany 50g, Pieprz 2g, Curry 3g, Natka pietruszki 5g, Ogórek konserwowy 100g
PODWIECZOREK – Warzywa pieczone z soją
Pędy bambusa 100g, Brokuł gotowany 120g, Sezam 20g, Sos sojowy 40g, Papryka czerwona 120g, Groszek zielony 160g, Pieprz ziołowy 2g, Olej ryżowy 10g, Soja nasiona 50g
KOLACJA – Naleśniki papryka i kurczakiem
Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone z kurczaka 100g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g
Piątek
ŚNIADANIE – Kasza jaglana z owocami
Kasza jaglana 100g, Jagody 100g, Truskawki 100g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g
II ŚNIADANIE – podudzia po tajsku
Podudzia filet 150g, Papryczki chili 120g, Mleko kokosowe 40g, Olej rzepakowy 20g, Czosnek 20g, Sól 2g, Curry 3g, Ryż brązowy 60g
OBIAD – Pierś z kurczaka z grzybami i makaronem sojowym
Filet z kurczaka 250g, Cebula 50g, Korzeń imbiru 10g, Grzyby shiitake 150g, Pieczarki 150g, Sos sojowy 20g, Bulion drobiowy 150g, Wino wytrawne 30g, Cukinia 120g, Orzechy arachidowe 15g, Sól ziołowa 2g, Kolenda 2g, Oliwa z oliwek 10g, Makaron ryżowy 50g
PODWIECZOREK – Budyń czekoladowy z bakaliami
Mleko 250g, Mąka ziemniaczana 10g, Kakao 25g, Rodzynki 10g, Migdały 10g, Morele suszone 10g
KOLACJA – Ostre Łódki z cukinii
Ser typu „Feta” 20g, Ser twarogowy półtłusty 30g, Szynka wiejska 30g, Oliwa z oliwek 10g, Pieczywo tostowe 60g, Płatki owsiane 20g, Cukinia 200g, Pieprz Cayenne 5g