1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Omlet z kiełkami i szynką, cynamonowa sałatka
Jajo 200g, Kiełki lucerny 4g, Kiełki słonecznika 4g, Szynka z piersi kurczaka 100g, Płatki owsiane 60g, Owoce (banan, jabłko, pomarańcza, kiwi) 300g, Jogurt naturalny 2% 50g, Przykrawa cynamon 3g
II ŚNIADANIE – Smoothie bananowy z kiwi i nasionami lnu
Banan 140g, Kiwi 60g, Jogurt naturalny 2% 150g, Miód 5g, Sok z cytryny 5g, Ser twarogowy półtłusty 100g, Płatki owsiane 10g, Len nasiona 10g
OBIAD – Befsztyk z polędwicy wołowej z kaszą gryczaną i surówką
Polędwica wołowa 170g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Chrzan 3g, Cytryna 3g, Kasza gryczana 100g, Pomidor 130g, Ogórek 100g, Cebula 50g,Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g
PODWIECZOREK – Tuńczykowa sałatka z dzikim ryżem i pomidorem
Ryż dziki 75g, Tuńczyk w wodzie 75g, Pomidor 130g, Czosnek 5g, Olej lniany 10g, Zioła prowansalskie 3g
KOLACJA – Ciasteczka owsiane
Ser twarogowy chudy 60g, Płatki owsiane, zarodki 70g, Jajo 100g, Orzechy włoskie 10g, Słonecznik, nasiona 20g, Otręby owsiane, pszenne 5g, Cynamon, stewia itp. 5g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Jajecznica z kabanosami w cebulką i papryką
Jaja 200g, Kabanos wp.65g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g ,Chleb żytni pełnoziarnisty 50g, Cebula 60g, Papryka czerwona 50g, Sól ziołowa 3g
II ŚANIDANIE – Mus bananowo – orzechowy z waflem ryżowym
Jogurt naturalny 2% 30g , Banan 200g, Orzechy włoskie15g, Wafel ryżowy naturlany10g
OBIAD – Filet z kurczaka pieczony w sosie jogurtowo-musztardowym
Jogurt naturalny 2% 100g, Filet z kurczaka 300g, Oliwa z oliwek 20g, Pomidorki koktajlowe 100g, Ziemniaki 300g, Miód pszczeli 40g, Koperek 5g
PODWIECZOREK – Ziołowe kopytka
Jaja 50g, Mąka pełoziarnista 20g, Ziemniaki 200g, Szczypiorek 3g, Natka pietruszki 3g, Tymianek 3g, Rozmaryn 3g, Cząber 3g, Bazylia 3g, Sól 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Sałatka z tuńczykiem
Jogurt naturalny 2% 30g, Ser, Gouda tłusty 50g, Jaja 50g, Tuńczyk w wodzie 70g, Chleb mieszany słonecznikowy 70g, Kukurydza z puszki 60g, Pierz ziołowy 2g, Sól ziołowa 2g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Gryczane naleśniki ze szpinakiem i serem feta
Woda 220g, Jajo 120g, Mąka gryczana 90g, Cebula 75g, Czosnek 5g, Szpinak, liście 300g, Ser Feta 30g, Oliwa z oliwek 7g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Przyprawa gałka muszkatołowa 2g, Ser twarogowy chudy 80g
II ŚANIDANIE – Jogurtowy przekładaniec
Jogurt naturalny 2% 200g, Borówki amerykańskie 150g, Truskawki 100g, Kiwi 60g, Płatki owsiane 30g, Orzechy nerkowca 20g
OBIAD – Filet z kurczaka w sosie czosnkowym z ryżem jaśminowym i surówką
Kurczak, filet 150g, Jogurt naturalny 2% 150g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Przyprawa majeranek 3g, Przyprawa papryka mielona 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Skrobia kukurydziana 5g, Ryż jaśminowy 100g, Papryka czerwona 90g, Ogórek kiszony 100g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g
PODWIECZOREK – Cukinia z tuńczykiem na dzikim ryżu
Cukinia 100g, Tuńczyk, w wodzie 100g, Kapary z puszki 10g, Jogurt naturalny 2% 20g, Cebula 50g, Czosnek5g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g, Przyprawa chili2g, Natka pietruszki 2g, Bazylia świeża 3g, Oliwa z oliwek 5g, Cytryna 30g, Ryż dziki 75g
KOLACJA – Sałatka z komosy ryżowej z cieciorką
Komosa ryżowa 60g, Cieciorka w puszce 90g, Pomidor 60g, Cebula 30g, Bazylia świeża 6g, Sok z cytryny 5g, Sałata 15g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Kokosowa owsianka z brzoskwiniami
Płatki owsiane 100g, Mleko kokosowe 80g, Brzoskwinia 150g, Laska wanilii 2g, Jogurt naturalny 2% 150g, Przyprawa cynamon 3g, Wiórki kokosowe 10g, Ksylitol 5g
II ŚNIADANIE – Krajanka owsiano-orzechowa
Mąka pszenna, typ 1850 40g, Płatki owsiane 30g, Soda oczyszczona 2g, Słodzik ze stewii 2g, Banan 140g, Jajo 50g, Orzechy włoskie, posiekane 15g, Czekolada gorzka 5g
OBIAD – Kurczak w porach ze szparagami i kaszą jęczmienną
Kurczak, filet 170g, Por 80g, Szparagi zielone 200g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 4g, Oliwa z oliwek 10g, Kasza jęczmienna 100g, Sól 2g
PODWIECZOREK – Bananowo-truskawkowy koktajl z sezamem
Kefir 2% 300g, Banan 220g, Otręby owsiane 20g, Truskawki 100g, Sezam, nasiona 5g
KOLACJA – Łosoś z pęczakiem i wiosenną surówką
Łosoś surowy filet 150g, Przyprawa do ryb 3g, Sok z cytryny 5g, Kasza jęczmienna, pęczak 100g, Sałata lodowa 70g, Pomidor 130g, Ogórek 70g, Jogurt naturalny 2% 50g, Sok z cytryny 10g, Pieprz czarny mielony 2g, Koper 3g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Kasza jaglana z dżemem wiśniowym
Kasza jaglana 100g, Dżem wiśniowy 50g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g
II ŚNIADANIE – Pierś z indyka grillowana z czerwonymi warzywami
Pierś z indyka 150g, Papryka czerwona 120g, Pomidor 100g, Marchew 150g, Przecier pomidorowy 50ml, Sezam czarny 10g, Olej rzepakowy 5g, Gyros 5g, Sól2g, Pieprz 2g
OBIAD – Gołąbki w sosie pieczarkowym
Mięso wołowe mielone 200g, Ryż paraboiled 200g, Sałata liście 100g, Cebula 50g, Zakawas żurku 200g, Pieczarki 150g, Śmietana 12%, 50g, Pieprz ziołowy 2g, Sól ziołowa 2g, Natka pietruszka 10g
PODWIECZOREK – Puree z kalafiora z wędzoną szynką i waflem ryżowym
Kalafior 350g, Śmietana 12% 50g, Szynka wędzona z kurczaka w kawałku 70g, Wafel ryżowy 20g, Pieprz 2g
KOLACJA – Pikantne leczo z kiełbasą
Cukinia 200g, Bakłażan 100g, Papryka 120g, Chili papryka 20g, Cebula 50g, Pomidory 100g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Kiełbasa wieprzowa 80g, Kasza gryczana 100g, Kolendra 2g, Kurkuma 2g, Bazylia 2g, Oregano 2g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Owocowe chrupkie musli
Płatki wielozbożowe 70g, Orzechy włoskie 15g, Orzechy laskowe 15g, Nasiona słonecznika 15g, Miód 10g, Jogurt typ grecki 200g, Jagody amerykańskie 50g, Maliny 50g
II ŚANIADANIE – Placuszki marchewkowe z kremem z kaszy jaglanej
Ugotowana marchew 90g, Gruszka 50g, Mąka kokosowa 10g, Jogurt typ grecki 10g, Kasza jaglana 50g, Mleko kokosowe 100g, Daktyle suszone 20g, Kakao surowe 5g, Olej kokosowy4g, Imbir 1g, Cynamon 1g, Kolendra 1g, Pomarańczowa skórka 1g
OBIAD – Pierś z kurczaka z grzybami shikatee
Filet z kurczaka 250g, Cebula 50g, Korzeń imbiru 10g, Grzyby shiitake 150g, Pieczarki 150g, Sos sojowy 20g, Bulion drobiowy 150g, Wino wytrawne 30g, Cukinia 120g, Orzechy arachidowe 15g, Sól ziołowa 2g, Kolendra 2g, Oliwa z oliwek 10g, Makaron ryżowy 100g
PODWIECZOREK – Deser bananowy
Banany 100g, Jogurt grecki 70g, Crunchy tropikalne 40g, Mięta 5g, Kakao do dekoracji 5g
KOLACJA- Grillowana wołowina na sałacie
Wołowina 100g, Ogórki gruntowe 120g, Cieciorka z puszki 50g, Rukola 20g, Roszponka 20g, Szpinak 20g, Pietruszka 10g, Mięta 2g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 10g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Owsianka z truskawkami
Płatki owsiane górskie 100g, Mleko sojowe pełnotłuste 250g, Truskawki 200g, Cukier trzcinowy 10g
II ŚNIADANIE – Krem dyniowy
Pieczona dynia 200g, Marchewka ugotowana 40g, Mleko kokosowe 120g, Pomarańcza 60g, Imbir 5g, Cynamon 1g, Curry 1g, Chilii 1g, Płatki kokosowe 10g, Masło 10g, Szałwia 15g
OBIAD – Gulasz wołowy z szarotkami
Szalotka 120g, Czosnek 20g, Marchew 100g, Seler 90g, Oliwa z oliwek 20g, Wołowina 250g, Czerwone wino 100g, Bulion warzywny 200g, Kasza jęczmienna 100g
PODWIECZOREK – Sałatka szparagowa z grzankami razowymi
Pęczek szparagów 200g, Pomidory 120g, Sałata zielona 50g, Ogórek 60g, Cebula dymka 50g, Śmietana 10g, Olej z orzechów laskowych 10g, Koperek 10g, Sól pieprz po 2g, Pieczywo razowe 70g
KOLACJA – Nadziewany filet drobiowy
Filety z kurczaka 200g, Ser żółty 30g, Szparagi 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Jajo 50g, Olej rzepakowy 10g, Masło 20g