Poniedzialek
ŚNIADANIE – Kasza jaglana z owocami i sosem jogurtowym
Kasza jaglana 100g, Mleko 3,2% tł 250g, Winogrona ciemne 40g, Winogrona białe 40g, Banan 100g, Jogurt naturalny 50g, Miód 10g
II ŚNIADANIE – Koktajl o smaku czekoladowego awokado
Jogurt naturalny 2% 250g, Awokado 40g, Kakao w proszku 5g, Miód 10g, Banan 140g, Płatki owsiane 30g
OBIAD – Gulasz wołowy z szarotkami
Szalotka 120g, Czosnek 20g, Marchew 100g, Seler 90g, Oliwa z oliwek 20g, Wołowina 250g, Czerwone wino 100g, Bulion warzywny 200g, Kasza jęczmienna 100g
PODWIECZOREK – Jabłka pieczone z sosem cynamonowym
Jabłka 350g, Jogurt naturalny 50g, Miód spadziowy 10g, Cynamon 5g, Gałka muszkatołowa 2 g
KOLACJA – Cukinia faszerowana mięsem z kurczaka z dzikim ryżem
Cukinia 300g, Filet z kurczaka mielony 120g, Ser twarogowy półtłusty 40g, Pomidor 200g, Czosnek 10g, Cebula 50g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Natka pietruszki 6g, Zioła prowansalskie 3g, Ryż dziki 70g
Wtorek
ŚNIADANIE – Twarożek z awokado i syropem klonowym, sok owocowo-warzywny
Ser twarogowy chudy 150g, Jogurt naturalny 50g, Awokado 130g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Syrop klonowy 10g, Chleb graham 90g, Jabłko 220g, Marchew 50g, Seler korzeniowy 20g
II ŚNIADANIE – Sałatka owocowa z basmati z cynamonowym sosem i liśćmi mięty
Ananas 80g, Morela 40g, Banan 200g, Pomarańcza 150g, Maliny 60g, Winogrona ciemne 40g, Miód 5g, Przyprawa cynamon 2g, Mięta świeża 3g, Jogurt naturalny 2% 150g, Ryż basmati 30g
OBIAD – Filet z kurczaka z żurawiną na brązowym ryżu, surówka
Kurczak, filet 150g, Przyprawa do drobiu 3g, Cebula 25g, Żurawina suszona 20g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa papryka słodka 2g, Przyprawa cynamon 2g, Przyprawa chili 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Natka pietruszki 5g, Ryż brązowy 100g, Kapusta pekińska 150g, Kukurydza konserwowa 30g, Szczypiorek 6g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 5g, Jogurt naturalny 50g
PODWIECZOREK – Chłodnik szpinakowy z jajami
Maślanka 350g, Szpinak świeży 130g, Jajo 100g, Pomidor 220g, Czosnek 2g, Przyprawa oregano 3g, Przyprawa papryka ostra 1g, Pieprz czarny mielony 4g, Sól 2g, Chleb chrupki żytni 30g
KOLACJA – Bruschetta pełnoziarnista
Bagietka pełnoziarnista 140g, Czosnek 10g, Pomidor 350g, Oliwa z oliwek 20g, Bazylia 5g, Pieprz ziołowy 3g
Środa
ŚNIADANIE – Makaron razowy z twarogiem i owocami
Makaron razowy 100g, Ser twarogowy półtłusty 80g, Jogurt naturalny 75g, Miód 5g, Maliny 72g, Jagody 160g, Borówki 70g, Olej lniany 7g
II ŚNIADANIE – Krajanka owsiano-orzechowa
Mąka pszenna, typ 1850 40g, Płatki owsiane 30g, Soda oczyszczona 2g, Słodzik ze stewii 2g, Banan 140g, Jajo 50g, Orzechy włoskie, posiekane 15g, Czekolada gorzka 5g
OBIAD – Penne w sosie z kukurydzą i indykiem
Makaron razowy penne 70g, Pomidory w puszce, krojone 200g, Kukurydza konserwowa 45g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Ser mozzarella light 40g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa oregano 3g, Przyprawa bazylia 3g, Indyk, filet 150g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g
PODWIECZOREK – Pasta tuńczykowo-fasolowa
Tuńczyk w sosie własnym 100g, Biała fasola 100g, Czosnek 5g, Majeranek2g, Tymianek2g, Pieprz czarny 2g
KOLACJA – Pieczarki nadziewane serem i warzywami
Pieczarki 200g, Ser cheddar 80g Włoszczyzna mrożona 500g Oliwa z oliwek 20 ml, Curry 5g
Czwartek
ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z daktylami i wiórkami kokosowymi
Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2% 500g, Wiórki koksowe 10g, Daktyle suszone 20g
II ŚNIADANIE – Sałatka z grillowaną piersią z kurczaka, gruszką i prażonymi orzechami włoskimi
Sałata lodowa 40g, Gruszka 120g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 50g, Musztarda Dijon 5g, Miód 5g, Orzechy włoskie 20g
OBIAD – Udka z kurczaka w aromatycznym sosie
Udka z kurczaka 320g, Sos pomidorowy 150g, Pesto bazyliowe 30g, Ziemniaki 200g, Oliwa z oliwek 10g, Groszek zielony mrożony 130g, Mini kukurydze 100g, Natka pietruszki 10g, Woda 70g
PODWIECZOREK – Świeża surówka z tuńczykiem
Mix sałat 100g, Ogórek 100g, Papryka czerwona 80g, Kukurydza z puszki 50g, Pomidor 100g, Cebula dymka 50g, Tuńczyk w oleju 100g, Biały pierz 3g
KOLACJA – Pasta jajeczna z żółtym serem
Jajo 150g, Ser edamski 30g, pikantny majonez 20g, Sól 2g, Pieprz 2g, Szczypiorek 10g, Rzodkiewka 50g, Cebula 50g, Bułka pełnoziarnista 100g
Piątek
ŚNIADANIE – Kokosowa owsianka z brzoskwiniami
Płatki owsiane 100g, Mleko kokosowe 80g, Brzoskwinia 150g, Laska wanilii 2g, Jogurt naturalny 2% 150g, Przyprawa cynamon 3g, Wiórki kokosowe 10g, Ksylitol 5g
II ŚNIADANIE – Kurczak w sosie słodko kwaśnym z brązowym ryżem
Kurczak, filet 70g, Ryż brązowy 50g, Pomidor 260g, Cebula 50g, Ananas 60g, Papryka czerwona 50g, Papryka zielona 50g, Marchew 50g, Czosnek 5g, Kukurydza konserwowa 30g, Musztarda 3g, Miód 5g, Ocet winny 5g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa papryka słodka 3g, Przyprawa curry 1g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g
OBIAD – Filet z kurczaka pieczony w sosie jogurtowo-musztardowym
Jogurt naturalny 2% 100g, Filet z kurczaka 300g, Oliwa z oliwek 20g, Pomidorki koktajlowe 100g, Ziemniaki 300g, Miód pszczeli 40g, Koperek 5g
PODWIECZOREK – Ziołowe kopytka
Jaja 50g, Mąka pełoziarnista 20g, Ziemniaki 200g, Szczypiorek 3g, Natka pietruszki 3g, Tymianek 3g, Rozmaryn 3g, Cząber 3g, Bazylia 3g, Sól 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Łosoś z pęczakiem i wiosenną surówką
Łosoś surowy filet 150g, Przyprawa do ryb 3g, Sok z cytryny 5g, Kasza jęczmienna, pęczak 100g, Sałata lodowa 70g, Pomidor 130g, Ogórek 70g, Jogurt naturalny 2% 50g, Sok z cytryny 10g, Pieprz czarny mielony 2g, Koper 3g
Sobota
ŚNIADANIE – Owocowe chrupkie musli
Płatki wielozbożowe 70g, Orzechy włoskie 15g, Orzechy laskowe 15g, Nasiona słonecznika 15g, Miód 10g, Jogurt typ grecki 200g, Jagody amerykańskie 50g, Maliny 50g
II ŚNIADANIE – Tuńczyk duszony w pomidorach i papryce
Tuńczyk z wody 150g, Olej rzepakowy 10g, Pomidory 100g, Papryka 120g, Bazylia suszona 5g, Sól ziołowa 3g
OBIAD – Tilapia po jamajsku z kaszą kuskus
Cebula 50g, Czosnek 10g, Sproszkowane suszone chilli 2g, Tilapia 300g, Jajo 50g, Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Olej rzepakowy 20g, Gotowana kasza kuskus 100g, Sos pomidorowy 50g
PODWIECZOREK – Twarożek z grzankami ziołowymi i kiełkami rzodkiewki
Grzanki ziołowe 30g, Ser twarogowy półtłusty 100g, Kiełki rzodkiewki 30g, Jogurt naturalny 10g, Pieprz ziołowy 2g
KOLACJA – Grillowana wołowina na sałacie
Wołowina 100g, Ogórki gruntowe 120g, Cieciorka z puszki 50g, Rukola 20g, Roszponka 20g, Szpinak 20g, Pietruszka 10g, Mięta 2g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 10g
Niedziela
ŚNIADANIE – Pasta z tuńczyka na bułce wielozbożowej
Bułka pełnoziarnista 150g, Tuńczyk w wodzie 100g, Ser biały półtłusty 60g, Majonez 10g, Pomidor 30g, Ogórek 35g, Sałata 20g
II ŚNIADANIE – Krem dyniowy
Pieczona dynia 200g, Marchewka ugotowana 40g, Mleko kokosowe 120g, Pomarańcza 60g, Imbir 5g, Cynamon 1g, Curry 1g, Chilii 1g, Płatki kokosowe 10g, Masło 10g, Szałwia 15g
OBIAD – Pierś z kurczaka z grzybami shikatee
Filet z kurczaka 250g, Cebula 50g, Korzeń imbiru 10g, Grzyby shiitake 150g, Pieczarki 150g, Sos sojowy 20g, Bulion drobiowy 150g, Wino wytrawne 30g, Cukinia 120g, Orzechy arachidowe 15g, Sól ziołowa 2g, Kolendra 2g, Oliwa z oliwek 10g, Makaron ryżowy 100g
PODWIECZOREK – Tarta owocowa
Mąka pszenna 330g, Masło 10g, Cukier puder 5g, Białko z jajka 30g, Skórka otarta z cytryny 10g, Jajo 50g, Mąka ziemniaczana 10g, Cukier trzcinowy 5g, Owoce jagodowe 50g, Sok z pomarańczy 10g, Ser biały chudy 30g
KOLACJA – Gulasz meksykański
Wieprzowina (łopatka- szynka) 180g, Cebula 100g, Czerwona fasola z puszki 50g, Kukurydza z puszki 35g, Koncentrat pomidorowy 25g, Papryka słodka mielona 10g, Papryczki chili 15g, Pieprz 1g, Sól 1g