1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek

Pomarańcza 200g, Serek twarogowy półtłusty 60g, Mango 140g, Otręby pszenne 20g, Wiórki koksowe 3g

II ŚANIADANIEPaprykowo- twarożkowe łódeczki

Papryka czerwona  120g, Ser twarogowy chudy 50 g, Kiełki brokułu 10g, Sól ziołowa 2g

OBIAD – Sandacz z zielonymi warzywami

Filet z sandacza 70g, Rukola 50g, Brokuł 60g, Olej rzepakowy 5g,  Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Ziemniaki 80g, Sól 5 g, Pieprz 5g,

PODWIECZOREK – Mus jabłkowy z zarodkami

Jabłka 150g, Zarodki pszenne 20g, Cynamon 2g, Sok pomarańczowy 10g

KOLACJA- Omlet z szynką i brokułami

Jajo 50g, Białko z jaja 30g, Szynka z indyka 20g, Mleko 2% 20g, Brokuł 30g, Oliwa z oliwek 5g, Sól ziołowa 2g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE –  Pomarańczowa Kasza jaglana z migdałami

Kasza jaglana 40g,  Mleko 2% 200g, Sok pomarańczowy 30g, Prażone migdały  10g , Cynamon 1g, Kardamon 1g, Gałka muszkatołowa 1g, Goździki 1g

II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym

Pomidor 300g, Ser wiejski 80g, Jogurt naturalny typ grecki 10g, Świeża bazylia 15g, Pieprz ziołowy 2g

OBIAD – Paszteciki z marchwi i soczewicy z jajkiem

Marchew 100g, Soczewica czerwona 30g, Jajo 50g, Mąką pełnoziarnista 10g, Jogurt naturalny 50g, Olej rzepakowy 6g, Bulion warzywny 250g, Kasza gryczana niepalona 25g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Kminek 2g

PODWIECZOREK – Chipsy z cukinii z dipem pietruszkowym

Cukinia 200g, Natka pietruszka 40g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 10g, Jogurt naturalny gęsty 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Curry 2g, Imbir 2g

KOLACJAKurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser chedaer 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Morelowe tiramisu

Morele 120g, Miód 5g, Herbatniki 20g, Jajko 50g, Cukier brązowy 5g, Serek mascarpone 30g

II ŚANIADANIESałatka z anchois

Bób mrożony 50g, Karczochy z puszki 30g, Czarne oliwki 10g, Rzodkiewka 50g, Ogórek 30g, Roszponka 35g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 5g, Pieprz ziołowy 3g

OBIAD – Indyk w sezamie w gotowaną marchewka i kalafiorem

Filet z indyka 150g, Sezam 20, Marchewka junior 65g, Kalafior 70g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 2g

PODWIECZOREK – Rukola z gruszka i parmezanem

Gruszka williams 120g, Rukola 60g, Parmezan 20g, Orzechy włoskie 5g, Ocet balsamiczny 10g

KOLACJA- Soczewica po hindusku

Cebula 20g, Olej rzepakowy 10g, Soczewica żółta 50g, Kardamon 2g, Cynamon 2g, Curry 2g, Pieprz 2g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z białym serem

Jajo 50g, Proszek do pieczenia 2g, Jogurt naturalny gęsty 45g, Cukier trzcinowy 5g, Sól 1g, Ser biały chudy 45g, Miód akacjowy 5g, Cynamon 1g

II ŚANIADANIEKoktail bananowo-malinowy

Maślanka naturalna 200g, Banan 180g, Maliny 50g

OBIAD – Warzywne mufinki z szynka parmeńską

Mąka pszenna pełnoziarnista 50g,Margaryna light 10g, Papryka 50g, Cukinia 50g, Pomidor 80g, Ser żółty 15g, Mleko 50g, Jajko 50g, Sól 2g, Proszek do pieczenia 3g, Natka pietruszki 10g, Szynka parmeńska 25g

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałata 50g, Ser feta  35g, Papryka czerwona 100g, Ogórek 80g, Pomidor 120g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 15g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 5g, Sok z cytryny 5g, Pieprz biały 2g

KOLACJA- Krem z pieczarek

Pieczarki 200g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 5g, Bulion warzywny 150g, Mleko 30g, Śmietana 18% 50g, Natka 10g, Groszek ptysiowy 30g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Drobiowa jajecznica ze szczypiorkiem

Jajka 100g, Kurczak gotowany na parze 70g, Szczypiorek 20g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz ziołowy 3g

II ŚANIADANIESałatka z arbuza i winogron z pistacjami

Arbuz 150g, Winogrona ciemne 60g, Pistacje 10g

OBIAD – Łosoś w białym winie

Dzwonko łososia 70g, Masło klarowane 5g, Pieczarki 50g, Białe wino wytrawne 30h, Ziemniaki młode 130g, Sól ziołowa 3g

PODWIECZOREK – Chłodnik ziołowy

Natka pietruszki 20g, Kostka warzywna 5g, Koperek 20g, Oliwki zielone 25g, Szczypiorek 20g, Jogurt naturalny 200g, Groszek ptysiowy 20g,  Sól 2g,  Pieprz 2g, Szałwia 2g, Melisa 2g, Estragon 2g

KOLACJA- Sałatka z jajkiem i sosem bazliowo-czosnkowym

Sałata rzymska zielona 30g, Ogórek 50g, Pomidor 100g, Papryka czerwona 60g, Ser żółty gouda 20g, Jajko gotowane 50g, Jogurt naturalny grecki 30g, Majonez light 10g, Bazylia suszona 5g, Czosnek suszony 2g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Jajko sadzone w pomidorach

Pomidor 300g, Jajko 100g, Sól ziołowa 3g, Bazylia 3g

II ŚNIADANIE – Grzanki z wędzonym pstrągiem

Chleb tostowy 35g, Pstrąg wędzony 35g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz ziołowy 4g

OBIAD – Papryka z mięsem mielonym i kaszą kuskus

Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Kasza kuskus 50g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g

PODWIECZOREK – Chłodnik pomidorowo-truskawkowy

Truskawki 100g, Pomidory 100g, Sól 2g, Pieprz 2g, Wafel ryżowy z solą morską 20g

KOLACJA – Mus z drobiowych wątróbek

Wątróbki kurze 60g, Wątróbki kacze 60g, Cebula 25g, Szalotka 20g, Masło klarowane 5 g, Śmietana 12% 100g, Liść laurowy  1g, Tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Koktajlowe kanapeczki

Pumpernikiel party 80g, Winogrona zielone 30g, Migdały 8g, Ser pleśniowy camembert 30g, Serek kanapkowy  naturalny15g

II ŚANIDANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem

Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 45g, Brzoskwinie 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g

OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur

Kasza bulgur 35g, Mięso mielone z indyka 150g, Brokuł 75g, Ser żółty w plasterkach 15g, Curry 5g, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny 30g, Czosnek 5g

PODWIECZOREK – Sałatka z prażonym słonecznikiem

Mix sałat 40g, Olej z pestek winogron 10g, Słonecznik 15g, Pomidor 70g, Ogórek 50g, Papryka czerwona 30g, Papryka żółta 30g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz biały 3g

KOLACJA – Karaś w migdałach

Karaś dzwonko 70g, Płatki migdałowe 10g, Mąka pszenna 10g, Jajo 25g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g