Poniedziałek
ŚNIADANIE – Naleśniki z bananów z truskawkami
Banan 150g, Jajka 100g, Świeże truskawki 100g
II ŚNIADANIE – Łosoś gotowany na liściach roszponki z sosem koperkowym
Roszponka 100g, Łosoś filet 70g, Śmietana 12% 5g, Jogurt naturalny 10g, Koperek świeży 10g, Pieprz ziołowy 3g
OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur
Kasza bulgur 35g, Mięso mielone z indyka 150g, Brokuł 75g, Ser żółty w plasterkach 15g, Curry 5g, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny 30g, Czosnek 5g
PODWIECZOREK – Ryżowe wrapy z szynką, serem, warzywami i pomarańczą
Ogórek 50g, Papryka czerwona 65g, Papier ryżowy 10g, Szynka z indyka 30g, Ser żółty 10g, Sałata lodowa 5g, Pomarańcza 100g
KOLACJA – Tarta warzywna na cieście francuskim
Zielona papryka 25g, Czerwona papryka 25g, Czosnek 5g, Marchew 30g, Cukinia 45g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszka 10g, Polędwica drobiowa 45g, Francuskie ciasto 50g, Oliwa z oliwek 5g, Jajo 50g, Mleko 20g, Czerwona papryka 3g, Sól 2g, Pieprz 2g
Wtorek
ŚNIADANIE – Omlet warzywny z gotowaną szynką
Jajko 50g, Mleko 0,5% 20g, Szynka drobiowa gotowana 15g, Cebula 50g, Marchew 50g, Pieczarki 50g, Oliwa 10g, Szczypiorek 10g, Pierz biały 3g
II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem
Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 75g, Maliny 60g, Poziomki 50g, Zarodki pszenne 5g
OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką
Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser cheddar 15g, Oliwa z oliwek 10g, Roszponka 30g, Ogórek zielony 50g, Dziki ryż 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 2g
PODWIECZOREK – Zupa krem z papryki i pomarańczy
Papryka czerwona 200g, Pomarańcza 100g, Oliwa z oliwek 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 15g, Sól 2g, Pieprz biały mielony 4g, Koper 6g
KOLACJA – Orzechowa sałatka z kurczaka i selera naciowego z anansem
Kurczak, filet 70g, Przyprawa do drobiu 3g, Sos sojowy 5g, Mieszanka sałat 50g, Seler naciowy 100g, Ananas 70g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Orzechy włoskie 10g
Środa
ŚNIADANIE – Owsianka wiśniowa z kakao
Płatki owsiane 100g, Zarodki pszenne 20g, Mleko 0,5% 300g, Czereśnie 100g, Kakao 20g
II ŚNIADANIE – Twarożek ziołowy z chrupkim pieczywem
Pieczywo 7ziaren 20g, Serek twarogowy 50g, Jogurt naturalny 20g, Szczypiorek 20g, Koperek 20g, Rzodkiewka 50g, Sól ziołowa 2g
OBIAD – Lasagne z indykiem
Makaron lasagne 50g, Mielone drobiowe 80g, Jogurt grecki 50g, Curry 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Oliwa 5g, pomidory z puszki 60g
PODWIECZOREK – Krem warzywny z pestkami dyni
Brokuł 100g, Marchew 120g, Seler naciowy 50g, Czosnek 5g, Cebula 50g, Pietruszka 120g, Ziele angielskie 1g, Liście laurowe 1g, Len mielony 20g, Pestki dyni 20g, Kardamon 3g, Gałka muszkatołowa 3g, Pieprz 3g, Imbir 3g, Kurkuma 3g, Sól ziołowa 3g
KOLACJA – Łódeczka z ogórka faszerowana jaglanym tuńczykiem
Ogórek 150g, Tuńczyk, w wodzie 50g, Jogurt naturalny 30g, Kapary z puszki 10g, Pieprz czarny mielony 2g, Oliwa z oliwek 2g, Kasza jaglana 30g
Czwartek
ŚNIADANIE – Pożywna miseczka z melona
Melon 300g, Jogurt naturalny 50g, Rodzynki 15g, Morele suszone15g, Płatki żytnie 20g, Kardamon 2g
II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Czosnek 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g
OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak
Kasza pęczak 50g, Filet z indyka 100g, Pomidory suszone w oliwie 40g, Zioła prowansalskie 20g, Sok z cytryny 20g
PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem
Mix sałat 50g, Pierś z kurczaka 30g, Serek camembert 10g, Orzechy włoskie 5g, Miód 5g, Musztarda 5g, Ocet winny 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 3g, Pieprz 3g, Papryka 3g, Czosnek 3g, Zioła prowansalskie 3g
KOLACJA – Potrawka warzywna
Kapusta włoska 200g, Pieczarki 100g, Marchewka 50g, Seler 70g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Pomidory w zalewie 100g, Olej rzepakowy 10g, Kolendra 2g, Kminek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka Słodka 2g, Chili 2g
Piątek
ŚNIADANIE – Naleśniki z bananami i morelami
Mąka 10g, Jajo 50g, Mleko 20g, Woda mineralna 20g, Sól 1g, Olej 5g, Morele 50g, Banan 100g, Miód 5g, Śmietanka 10g
II ŚNIADANIE – Grillowana pierś z kurczaka w sosie musztardowym na liściach szpinaku
Filet w kurczaka 100g, Musztarda łagodna 10g, Jogurt naturalny 20g, Szpinak 30g
OBIAD – Tarta szpinakowa z ricottą
Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Jajko 50g, Sól 1g, Gęsty chudy jogurt naturalny 20g, Proszek do pieczenia 1g, Oliwa 5g, Świeży szpinak 100g, Ricotta 45g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g
PODWIECZOREK – Granatowa sałatka z kosmą ryżową
Kosma ryżowa 50g, Mandarynka 65g, Pestki z granatu 20g, Rukola 30g, Oliwa z oliwek 3g
KOLACJA – Ryba po grecku
Sandacz 100g, Marchewka 80g, Pietruszka 70g, Seler 50g, Cebula 50g, Pomidory z puszki 50g, Liście laurowe 1g, Ziele angielskie 1g, Sól 2g, Pieprz 2g, Koncentrat pomidorowy 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 10g
Sobota
Biszkopty 25g, Maliny 50g, Jagody 50g, Ricotta 50g, Sok pomarańczowy 50g
II ŚNIADANIE – Sałatka z suszonych owoców
Suszone banany 20g, Suszone jabłka 20g, Suszone truskawki 25g, Zarodki pszenne 25g, Jogurt typ grecki 25g
OBIAD – Filety z kurczaka na fasolce szparagowej z młodymi ziemniaczkami
Filet z kurczaka 120g, Oliwa z oliwek 5g, Zielony groszek 50g,Fasolka szparagowa 20g, Śmietana 12% 50g, Ziemniaki młode 150g
PODWIECZOREK – Łosoś wędzony z sosem paprykowym
Łosoś wędzony 50g, Roszponka 30g, Papryka marynowana 30g, Oliwa z oliwek 3g, Ocet balsamiczny 10g
KOLACJA –Gaspacho
Pomidory 200g, Ogórek 50g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 60g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Bulion drobiowy 150g
Niedziela
ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry
Ziemniaki 100g, Szynka z indyka 40g, Papryka żółta 60g, Por 5g, Jajo 50g, Białko jaja 30g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Koper 6g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Otręby owsiane 15g, Przyprawa curry 3
II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie
Tuńczyk w sosie własnym 40g, Kasza jaglana 20g, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu 2g, Jogurt naturalny 2% 5g, Papryka czerwona 60g, Ogórek konserwowy 50g, Cebula 30g, Sałata lodowa 60g, Papryka czerwona mielona 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g
OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora
Ryż brązowy 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa rozmaryn 2g, Przyprawa tymianek 2g, Jogurt naturalny 2% 20g, Bulion warzywny 100g, Pieczarka surowa 120g, Cebula 30g, Parmezan tarty 5g, Papryka czerwona 70g, Pomidor 60g, Cebula czerwona 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Cukier 2g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 2g, Natka pietruszki 8g
PODWIECZOREK – Łosoś wędzony na liściach roszponki z sosem koperkowym
Roszponka 100g, Łosoś wędzony 50g, Śmietana 12% 5g, Jogurt naturalny 10g, Koperek świeży 10g, Pieprz ziołowy 3g
KOLACJA – Quinoa z fasolką szparagową i mango
Fasolka szparagowa 120g, Pomidor 130g, Pieczarka surowa 80g, Szynka z piersi kurczaka 40g, Sól 2g, Przyprawa tymianek 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Musztarda 2g, Cebula 20g, Oliwa z oliwek nie rafinowana, tłoczona na zimno 5g, Mango 50g, Komosa ryżowa 10g