Poniedziałek

ŚNIADANIE – Słoneczny twarożek

Brzoskwinia 85g, Ser twarogowy chudy 50g, Jogurt naturalny gęsty 20g, Płatki owsiane 30g, Sok pomarańczowy 30g

II ŚNIADANIE – Krem brokułowo – cukiniowy

Brokuł 240g, Ziemniak 80g, Cukinia 120g, Bulion warzywny 250g, Tymianek 2g, Biały pieprz 2g

OBIAD – Tuńczyk na sposób nicejski

Fasolka szparagowa 50g, Oliwa z oliwek 10g, Filet świeży z tuńczyka 150g, Papryka czerwona 60g, Pomidorki cherry 50g, Oliwki czarne 10g, Ocet balsamiczny 10g, Kolendra 2g, Natka pietruszki 5g

PODWIECZOREK – Galaretka z czerwonych owoców

Mieszanka kompotowa 150g, Herbatniki 12g, Żelatyna 5g, Cukier brązowy 5g

KOLACJA – Szaszłyki z kurczakiem na słodko

Ananas świeży 160g, Kurczak 100g, Pieczarki 50g, Słodka papryka 5g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Jabłkowa fantazja z musli

Serek homogenizowany 50g, Musli owocowe 40g, Jabłko 120g, Mięta 5g

II ŚNIADANIE – Krewetki w sosie majonezowo-jogurtowym na sałacie lodowej

Sałata lodowa 40g, Sok z cytryny 10g, Jogurt typ grecki 20g, Majonez light 20g, Krewetki koktajlowe 50g, Papryka czerwona 4g

OBIAD – Teryna z pora z sosem buraczanym

Por 200g, Masło klarowane 5g, Fenkuł 50g, Jajko 50g, Bułka 20g, Śmietana 12% 20g, Burak 100g, Serek homogenizowany 30g, Oliwa z oliwek 3g, Szczypiorek 10g

PODWIECZOREK – Cukinie faszerowane kozim serem

Cukinia 200g, Twarożek kozi chudy 75g, Papryka w proszku 3g, Sól 1g

KOLACJA – Sałatka z wołowiną

Makaron ryżowy 15g, Czerwona papryka 50g, Imbir korzeń 10g, Bazylia 10g, Rumsztyk wołowy 100g, Cukinia 50g, Ocet ryżowy 5g, Sos sojowy 5g, Biały pierz 2g, Kolendra 2g


 

Środa

ŚNIADANIE – Tarta warzywna

Zielona papryka 25g, Czerwona papryka 25g, Czosnek 5g, Marchew 30g, Cukinia 45g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszka 10g, Polędwica drobiowa 45g, Kruche ciasto 50g, Oliwa z oliwek 5g, Jajko 50g, Mleko 20g, Czerwona papryka 3g, Sól 2g, Pieprz 2g

II ŚNIADANIE – Koktajl kokosowo-pomarańczowy

Pomarańcza 200g, Mleko kokosowe 150g, Imbir 4g

OBIAD – Ryba grillowana z liczi i miodem

Filet z białej ryby 150g, Olej sezamowy 10g, Miód 20g, Liczi 40g, Sos sojowy 10g, Kolendra 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 20g

PODWIECZOREK – Łosoś wędzony z sosem paprykowym

Łosoś wędzony 50g, Roszponka 30g, Papryka marynowana 30g, Oliwa z oliwek 3g, Ocet balsamiczny 10g

KOLACJA –Gaspacho

Pomidory 200g, Ogórek 50g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 60g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Bulion drobiowy 150g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Truskawkowa kasza jaglana

Kasza jaglana 40g, Truskawki 100g, Skrobia ziemniaczana 5g

II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym

Filet w kurczaka 100g, Sos słodko-kwaśny 30g, Pomidorki koktajlowe 50g, Szpinak 30g, Pieprz biały 2g

OBIAD – Makaron spaghetti z owocami morza

Makaron spaghetti pełnoziarnisty 50 g, Mieszanka owoców morza (krewetki, małże, kalmary) 60g, Pomidory z puszki 100g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oregano 2g, Bazylia 2g

PODWIECZOREK – Krem z brokułów i grochu z grzankami

Groch 60g, Bulion drobiowy 200g, Bała część pora 40g, Brokuł 80g, Grzanki ziołowe 60g, Oregano 5g, Sól 2g

KOLACJA – Faszerowany bakłażan

Bakłażan 150g, Świeży szpinak 150g, Pomidory suszone w oleju 10g, Mozzarella 30g, Quinoa 40g, Sól 2g, Pieprz 2g, Czosnek 2g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Ryż z mlekiem sojowym w wiśniami

Ryż krótko ziarnisty 50g, Mleko sojowe 250g, Stewia sproszkowana 10g, Konfitura wiśniowa 25g, Wanilia 2g, Cynamon 2g

II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie

Papier ryżowy 30g, Marchew 50g, Ogórek 60g, Melon gruszkowy 100g, Sos sojowy 5g, Sok z limonki 5g, Bazylia 2g, Mięta 2g

OBIAD – Filet z soli z pieczarkami

Filet z soli 150g, Pieczarki 150g, Kasza pęczak 30g, Oliwa z oliwek 5g, Siekany szczypiorek 2g, Koperek 2g, Kolendra 2g, Majeranek 2g, Sól 4g

PODWIECZOREK – Serek tofu z ogórkiem i czosnkiem

Ser tofu 100g, Ogórek 60g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g

KOLACJA – Zupa szpinakowa

Szpinak liście 300g, Ziemniak 85g, Bulion drobiowy 250g, Śmietana 18% 10g, Sól 2g , Pieprz 2g


 

Sobota

ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym

Płatki owsiane 30g, Wiórki kokosowe 10g , Nasiona słonecznika 10g, Orzechy laskowe 5g, Miód 5g, Cynamon 1g, Stopione masło 5g, Płatki migdałowe 5g, Jogurt naturalny gęsty 150g, Banan 80g, Maliny 80g

II ŚNIADANIE – Dip ze szczypiorku na grzance

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 35g, Polędwica drobiowa 25g, Chudy ser twarogowy 50g, Szczypiorek 40g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka żółta 10g, Papryka zielona 10g, Papryka czerwona 10g

OBIAD – Truskawkowe knedle

Ziemniaki 120g, Jajko 50g, Skrobia ziemniaczana 10g, Mąka ryżowa 15g, Sól 1g, Truskawki 100g

PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem

Mix sałat 50g, Pierś z kurczaka 30g, Serek camembert 10g, Orzechy włoskie 5g, Miód 5g, Musztarda 5g, Ocet winny 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 3g, Pieprz 3g, Papryka 3g, Czosnek 3g, Zioła prowansalskie 3g

KOLACJA- Sardynki zapiekane z serem ricotta

Pomidor 120g, Cukinia 70g, Bakłażan 70g, Czosnek 5g, Szczypiorek 10g, Olej rzepakowy 10g, Sardynki filet 90g


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy

Jajka 100g, Mleko 2%tł 30g, Pieczarki 100g, Olej rzepakowy 5g, Otręby pszenne 10g, Papryka czerwona 20g, Papryka zielona 20g, Papryka żółta 20g, Pieprz ziołowy 2g

II ŚNIADANIE – Grzanki z pastą z pstrąga

Chleb tostowy 35g, Pstrąg wędzony 35g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz ziołowy 4g

OBIAD – Tarta szpinakowa z kurczakiem i fetą

Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Jajko 50g, Sól 1g, Gęsty chudy jogurt naturalny 20g, Proszek do pieczenia 1g, Oliwa 5g, Świeży szpinak 100g, Ser feta 45g, Kurczak filet 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g

PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem

Mieszanka sałat 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Tuńczyk w wodzie 100g, Jogurt naturalny 20g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz biały 3g

KOLACJA – Kurczak nadziewany

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser cheddar 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g