Poniedzialek
ŚNIADANIE – Wiosenna jajecznica
Olej rzepakowy uniwersalny , Płatki owsiane , Cukinia , Pomidor , Szczypiorek , Jaja ,Sól ziołowa , pieprz ziołowy
II ŚNIADANIE – Bananowy budyń z malinami
Mleko 1,5% tłuszczu , Banan , Skrobia ziemniaczana , Miód , Maliny
OBIAD – Kasza bulgur z warzywami w sałatce
Kasza bulgur ,Cebula ,Ogórek ,Pomidor , Sok cytryny ,Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz, Mięta
PODWIECZOREK – Pieczarkowa sałatka mozarellą i rukolą
Sałata lodowa ,, Rudola ,Pieczarka surowa ,Ser mozzarella, półtłusty , Czosnek ,Olej rzepakowy uniwersalny ,Ocet balsamiczny , Sól, Pieprz czarny mielony , Farfalle (makaron pełnoziarnisty)
KOLACJA – Sałatka z gotowanymi buraczkami
Szpinak świeży , Buraki , Jabłka ,Ocet balsamiczny , Olej winogronowy , Płatki migdałowe
Wtorek
ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z tuńczykiem i awokado
Sałata lodowa , Tuńczyk w wodzie , Awokado , Sok z cytryny , Cebula czerwona , Jogurt naturalny 2% , Czosnek ,Pieprz czarny mielony , Sól , Kasza gryczana niepalona
II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy
Banan ,Truskawki , Otręby pszenne , Ser kremowy bez tłuszczu
OBIAD – pomidory zapiekane z mozzarellą
Pomidory , Sera mozarella , Oliwa z oliwek ,Kapary , Ryż jaśminowy ,Curry
PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello
Ser twarogowy półtłusty ,Jogurt naturalny , Wiórki kokosowe ,Zarodki pszenne
KOLACJA – Jabłkowa sałatka z fasolą, cukinią i awokado
Cukinia zielona , Fasola konserwowa czerwona , Awokado , Ogórek ,Jogurt naturalny , Przyprawa pieprz czarny , Jabłko
Środa
ŚNIADANIE – Rukola z twarogiem, truskawkami i słonecznikiem z razowymi tostami
Sałata rudola , Truskawki , Słonecznik, nasiona , Ser twarogowy chudy ,Oliwa z oliwek ,Ocet balsamiczny , Chleb żytni pełnoziarnisty
II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta
Kapusta pekińska , Pomarańcza , Winogrona białe , Winogrona ciemne , Ser Feta , Orzechy włoskie bez skorupki , Oliwa z oliwek ,Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony
OBIAD – Szaszłyk z kurczaka z kaszą gryczaną i warzywami po włosku
Filet z kurczaka , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny ,Przyprawa oregano ,Sól , Pieprz czarny mielony , Kasza gryczana , Warzywa wiosenne mrożone , Przyprawa włoska
PODWIECZOREK –Krem z selera naciowego
Seler naciowy , Ziemniaki ,Cebula , Czosnek ,Natka pietruszki , Oliwa z oliwek ,Pieprz czarny mielony , Sól ,Ser kremowy bez tłuszczu , Chleb chrupki żytni
KOLACJA – Grillowany filet z indyka z wiosenną sałatką z roszponką
Roszponka ,Indyk, filet , Pomidor ,Oliwa z oliwek ,Sok z cytryny , Sól , Pieprz czarny mielony ,Papryka żółta ,Ogórek , Oliwki w puszce
Czwartek
ŚNIADANIE – Jaglanka egzotyczna z mozzarellą
Sałata lodowa ,Mango , Sok z cytryny , Ananas , Rzodkiewka ,Ser mozzarella, półtłusty , Pieprz kolorowy świeżo mielony , Kasza jaglana
II ŚNIADANIE – Figowa surówka
Grejpfrut , Pomarańcz , Mango , Figi ,Ananas ,Sok z limonki ,Suszone czarne porzeczki
OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami
Mięso mielone z indyka , Cebula , Białko jaja , Bułka grahamka ,Sól , Pieprz czarny mielony , Przyprawa majeranek , Marchew , Pietruszka, korzeń ,Oliwa z oliwek ,Koper ,Przyprawa „Jarzynka” , Przyprawa pieprz czarny , Jogurt naturalny , Ziemniaki
PODWIECZOREK – Papryka faszerowana pomidorowym twarożkiem z szynką
Szynka z indyka , Papryka czerwona , Pomidor , Czosnek , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny , Sól , Pieprz czarny mielony , Ser twarogowy chudy , Otręby pszenne
KOLACJA – Ziołowe grzyby z mozarellą
Pieczarki , Oliwa z oliwek ,Migdały ,Mozarella ,Natka pietruszki , Koperek , Pieprz ziołowy
Piątek
ŚNIADANIE – Omlet warzywny
Jajko , Mleko 0,5% , Ser edam ,Cebula , Marchew , Pieczarki , Oliwa , Szczypiorek , Pierz biały
II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka , Cebula , Czosnek , Pesto bazyliowe , Otręby owsiane ,Ciasto francuskie , Olej rzepakowy ,Sezam ,Pieprz , Kolendra , Sól ziołowa
OBIAD – Tortilla pełna warzyw
Zielona papryka , Cebula , Pomidor , Ziemniaki , Oliwa z oliwek , Jajka , Sól ziołowa , Pieprz
PODWIECZOREK – Rukola z pomidorem w sosie musztardowo-jogurtowym z białym serkiem
Rukola , Pomidorki koktajlowe , Ser biały półtłusty , Jogurt naturalny , Krem z gorczycy
KOLACJA – Warzywa po azjatycku z panierowana soją
Pędy bambusa , Brokuł , Sezam ,Sos sojowy , Papryka czerwona , Groszek zielony , Pieprz ziołowy , Olej ryżowy , Soja nasiona
Sobota
ŚNIADANIE – Granola z jogurtem i owocami
Płatki owsiane , Wiórki kokosowe , Nasiona słonecznika , Orzechy laskowe , Miód , Cynamon , Stopione masło , Płatki migdałowe , Jogurt naturalny gęsty , Brzoskwinia , Kiwi
II ŚNIADANIE – Sałatka z brokułami
Jajko , Rzodkiewka , Brokuł , Jogurt naturalny typ grecki , Sól , Pieprz , Koperek , Czosnek mielony , Pieczywo pumpernikiel
OBIAD – Łosoś w białym winie
Dzwonko łososia , Masło klarowane , Pieczarki , Białe wino wytrawne , Ziemniaki młode , Sól ziołowa
PODWIECZOREK – Sałatka twarożkowa
Seler naciowy , Pomidor , Półtłusty twarożek , Jogurt naturalny , Ocet winny , Pieprz ziołowy
KOLACJA – Karaś w migdałach
Karaś dzwonko , Płatki migdałowe , Mąka pszenna , Jajo , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz
Niedziela
ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i malinami
Biszkopty , Maliny ,Ricotta ,Sok pomarańczowy
II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym
Pomidor , Ser wiejski , Jogurt naturalny typ grecki , Świeża bazylia , Pieprz ziołowy
OBIAD – Kuskus z indykiem
Filet z indyka , Kasza kuskus ,Bukiet jarzyn ,Oliwa z oliwek ,Curry , Sos sojowy
PODWIECZOREK – Łosoś wędzony z sosem musztardowym
Łosoś wędzony , Sałata lodowa , Musztarda francuska , Jogurt naturalny
KOLACJA- Sałatka z jajkiem i sosem bazliowo-czosnkowym
Sałata rzymska zielona , Ogórek , Pomidor ,Papryka czerwona , Ser żółty gouda ,Jajko gotowane , Jogurt naturalny grecki ,Majonez light ,Bazylia suszona , Czosnek suszony