1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek
Pomarańcza 400g, Serek twarogowy półtłusty 120g, Mango 280g, Otręby pszenne 40g, Wiórki koksowe 6g
II ŚANIADANIE – Paprykowo- twarożkowe łódeczki
Papryka czerwona 240g, Ser twarogowy chudy 100 g, Kiełki brokułu 20g, Sól ziołowa 3g
OBIAD – Sandacz z zielonymi warzywami
Filet z sandacza 200g, Rukola 100g, Brokuł 120g, Olej rzepakowy 10g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 20g, Ziemniaki 160g, Sól 5g, Pieprz 5g,
PODWIECZOREK – Mus jabłkowy z zarodkami
Jabłka 300g, Zarodki pszenne 40g, Cynamon 3g, Sok pomarańczowy 20g
KOLACJA- Omlet z szynką i brokułami
Jajo 100g, Białko z jaja 60g, Szynka z indyka 40g, Mleko 2% 60g, Brokuł 60g, Oliwa z oliwek 10g, Sól ziołowa 4g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Pomarańczowa Kasza jaglana z migdałami
Kasza jaglana 160g, Mleko 2% 400g, Sok pomarańczowy 60g, Prażone migdały 20g , Cynamon 2g, Kardamon 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Goździki 2g
II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym
Pomidor 500g, Ser wiejski 160g, Jogurt naturalny typ grecki 20g, Świeża bazylia 20g, Pieprz ziołowy 2g
OBIAD – Paszteciki z marchwi i soczewicy z jajkiem
Marchew 200g, Soczewica czerwona 60g, Jajo 100g, Mąką pełnoziarnista 20g, Jogurt naturalny 100g, Olej rzepakowy 12g, Bulion warzywny 450g, Kasza gryczana niepalona 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Kminek 2g
PODWIECZOREK – Chipsy z cukinii z dipem pietruszkowym
Cukinia 400g, Natka pietruszka 80g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Jogurt naturalny gęsty 100g, Sól 3g, Pieprz 3g, Curry 3g, Imbir 3g
KOLACJA – Kurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku
Filet z kurczaka 200g, Szpinak 120g, Papryka żółta 80g, Papryka zielona 80g, Papryka czerwona 80g, Cebula 60g, Ser chedaer 30g, Oliwa z oliwek 20g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Morelowe tiramisu
Morele 240g, Miód 10g, Herbatniki 40g, Jajko 100g, Cukier brązowy 10g, Serek mascarpone 60g
II ŚNIADANIE – Sałatka z anchois
Bób mrożony 100g, Karczochy z puszki 60g, Czarne oliwki 20g, Rzodkiewka 100g, Ogórek 60g, Roszponka 70g, Oliwa z oliwek 10g, Ocet balsamiczny 10g, Pieprz ziołowy 5g
OBIAD – Indyk w sezamie w gotowaną marchewka i kalafiorem
Filet z indyka 300g, Sezam 40g, Marchewka junior 130g, Kalafior 140g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 4g
PODWIECZOREK – Rukola z gruszka i parmezanem
Gruszka williams 240g, Rukola 120g, Parmezan 40g, Orzechy włoskie 10g, Ocet balsamiczny 15g
KOLACJA- Soczewica po hindusku
Cebula 40g, Olej rzepakowy 20g, Soczewica żółta 10g, Kardamon 2g, Cynamon 2g, Curry 2g, Pieprz 2g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z białym serem
Jajo 100g, Proszek do pieczenia 2g, Jogurt naturalny gęsty 90g, Cukier trzcinowy 10g, Sól 1g, Ser biały chudy 90g, Miód akacjowy 10g, Cynamon 1g
II ŚANIADANIE – Koktail bananowo-malinowy
Maślanka naturalna 400g, Banan 360g, Maliny 100g
OBIAD – Warzywne mufinki z szynka parmeńską
Mąka pszenna pełnoziarnista 100g,Margaryna light 20g, Papryka 100g, Cukinia 100g, Pomidor 160g, Ser żółty 30g, Mleko 100g, Jajko 100g, Sól 2g, Proszek do pieczenia 3g, Natka pietruszki 20g, Szynka parmeńska 50g
PODWIECZOREK – Sałatka grecka
Mix sałata 100g, Ser feta 70g, Papryka czerwona 150g, Ogórek 160g, Pomidor 240g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 30g, Oliwa z oliwek 10g, Ocet balsamiczny 20g, Oregano 10g, Sok z cytryny 10g, Pieprz biały 4g
KOLACJA- Krem z pieczarek
Pieczarki 400g, Cebula 100g, Oliwa z oliwek 10g, Bulion warzywny 300g, Mleko 60g, Śmietana 18% 100g, Natka 10g, Groszek ptysiowy 160g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Drobiowa jajecznica ze szczypiorkiem
Jajka 200g, Kurczak gotowany na parze 150g, Szczypiorek 40g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 5g
II ŚANIADANIE – Sałatka z arbuza i winogron z pistacjami
Arbuz 300g, Winogrona ciemne 120g, Pistacje 20g
OBIAD – Łosoś w białym winie
Dzwonko łososia 140g, Masło klarowane 10g, Pieczarki 100g, Białe wino wytrawne 60g, Ziemniaki młode 260g, Sól ziołowa 5g
PODWIECZOREK – Chłodnik ziołowy
Natka pietruszki 40g, Kostka warzywna 5g, Koperek 40g, Oliwki zielone 50g, Szczypiorek 40g, Jogurt naturalny 400g, Groszek ptysiowy 40g, Sól 3g, Pieprz 3g, Szałwia 3g, Melisa 3g, Estragon 3g
KOLACJA- Sałatka z jajkiem i sosem bazliowo-czosnkowym
Sałata rzymska zielona 60g, Ogórek 100g, Pomidor 200g, Papryka czerwona 120g, Ser żółty gouda 40g, Jajko gotowane 100g, Jogurt naturalny grecki 40g, Majonez light 15g, Bazylia suszona 5g, Czosnek suszony 2g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Jajko sadzone w pomidorach
Pomidor 600g, Jajko 400g, Sól ziołowa 6g, Bazylia 6g
II ŚNIADANIE – Grzanki z wędzonym pstrągiem
Chleb tostowy 70g, Pstrąg wędzony 70g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 4g
OBIAD – Papryka z mięsem mielonym i kaszą kuskus
Papryka 240g, Mięso mielone cielęce 200g, Kasza kuskus 100g, Pieczarki 120g, Pomidorki czereśniowe 100g, Pieprz kajeński 5g, Oliwa z oliwek 10g
PODWIECZOREK – Chłodnik pomidorowo-truskawkowy
Truskawki 200g, Pomidory 200g, Sól 2g, Pieprz 2g, Wafel ryżowy z solą morską 40g
KOLACJA – Mus z drobiowych wątróbek
Wątróbki kurze 120g, Wątróbki kacze 120g, Cebula 25g, Szalotka 40g, Masło klarowane 10g, Śmietana 12% 200g, Liść laurowy 1g, Tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Koktajlowe kanapeczki
Pumpernikiel party 160g, Winogrona zielone 60g, Migdały 15g, Ser pleśniowy camembert 60g, Serek kanapkowy naturalny30g
II ŚANIDANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem
Serek twarogowy chudy 60g, Jogurt gęsty naturalny 15g, Truskawki 90g, Brzoskwinie 120g, Banan 100g, Zarodki pszenne 10g
OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur
Kasza bulgur 70g, Mięso mielone z indyka 300g, Brokuł 150g, Ser żółty w plasterkach 30g, Curry 5g, Natka pietruszki 20g, Jogurt naturalny 50g, Czosnek 5g
PODWIECZOREK – Sałatka z prażonym słonecznikiem
Mix sałat 80g, Olej z pestek winogron 20g, Słonecznik 30g, Pomidor 140g, Ogórek 100g, Papryka czerwona 60g, Papryka żółta 60g, Zioła prowansalskie 5g, Pieprz biały 5g
KOLACJA – Karaś w migdałach
Karaś dzwonko 140g, Płatki migdałowe 20g, Mąka pszenna 20g, Jajo 50g, Oliwa z oliwek 20g, Sól 2g, Pieprz 2g