1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy

Jajka 200g, Mleko 2%tł 60g, Pieczarki 200g, Olej rzepakowy 10g, Otręby pszenne 20g, Papryka czerwona 40g, Papryka zielona 40g, Papryka żółta 40g, Pieprz ziołowy 3g

II ŚNIADANIE – Nawadniająca sałatka

Arbuz żółty 300g, Melon 200g, Arbuz czerwony 300g, Rodzynki 35g

OBIAD – Tarta szpinakowa z kurczakiem i fetą

Mąka pszenna pełnoziarnista 60g, Jajko 100g, Sól 2g, Gęsty chudy jogurt naturalny 40g, Proszek do pieczenia 2g, Oliwa 10g, Świeży szpinak 200g, Ser feta 90g, Kurczak filet 100g, Czosnek 10g, Sól 3g, Pieprz 3g

PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem

Mieszanka sałat 100g, Pomidor 200g, Ogórek 200g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 200g, Tuńczyk w wodzie 200g, Jogurt naturalny 40g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz biały 3g

KOLACJAWarzywno-serowe placuszki

Cukinia 120g, Marchewka 200g, Chudy twaróg 120g, Jajo 100g, Ziemniaki 120g, Mąka żytnia 20g, Olej rzepakowy 20g, Sól 1g, Pieprz 3g


2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Ciasteczka owsiane z musem poziomkowo-jogurtowym

Mleko spożywcze 0,5% 60g, Mąka żytnia 20g, Płatki owsiane 60g, Zarodki pszenne 40g, Miód pszczeli 10g, Proszek do pieczenia 3g, Poziomki 200g, Jogurt grecki 20g

II ŚNIADANIE – Krem z bobu na pieczywie

Bób gotowany 100g, Czosnek 20g, Sok z cytryny 20g, Sól ziołowa 3g, Pieczywo razowe 40g

OBIAD – Grillowany tuńczyk z kaszą pęczak i kalafiorem

Stek z tuńczyka 200g, Kalafior 500g, Kasza pęczak 60g, Pomidory 200g, Cebula 100g, Pieprz ziołowy 4g, Sól ziołowa 3g

PODWIECZOREK – Sałatka z kurczaka

Mieszanka sałat 100g, Pomidor 200g, Ogórek 200g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 200g, Gotowany kurczak 140g, Jogurt grecki 60g, Musztarda francuska 35g, Miód 5g

KOLACJA –  Paluszki rybne

Cebula dymka 140g,  Dorsz, filet 350g, Pasta curry 30g, Kolendra 10g, Sok z limonki 10g, Białko z jaja 60g, Pieprz ziołowy 3g


3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Pieczywo z guacamole i wędzonym kurczakiem

Kurczak wędzony 100g, Pasa guacamole 80g, Chleb żytni ze słonecznikiem 140g, Sól 1g, Pieprz ziołowy 4g, Rzodkiewka 40g

II ŚNIADANIE – Słodko-kwaśny mus

Czerwone porzeczki 100g, Białe porzeczki 100g, Agrest 40g, Miód 20g, Zarodki pszenne 20g, Sok z pomarańczy czerwonych 20g

OBIAD – Indyk duszony z  cukinią z puree brokułowym

Brokuły 400g, Ziemniak 100g, Mleko 0,5% 350g, Cukinia 300g, Filet z piersi indyka 300g, Czosnek 20g, Oliwa z oliwek 10g, Gałka muszkatołowa 4g, Przyprawa grillowa 5g

PODWIECZOREK – Lekka sałatka z serem

Rukola 75g, Pomidor 200g, Ogórek 200g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 240g, Ser twarogowy chudy 100g, Ziarna słonecznika 20g, Pesto bazyliowe 20g

KOLACJA – Kurczak nadziewany

Filet z kurczaka 200g, Szpinak 120g, Papryka żółta 80g, Papryka zielona 80g, Papryka czerwona 80g, Cebula 60g, Ser cheddar 30g, Oliwa z oliwek 20g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g


4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Jagodowy przekładaniec

Borówki amerykańskie 240g, Herbatniki 40g, Jajko 100g, Cukier brązowy 10g, Serek mascarpone 60g

II ŚNIADANIE – Grzanki z pastą z  pstrąga

Chleb tostowy 70g, Pstrąg wędzony 70g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz ziołowy 4g

OBIAD – Kurczak w sosie chilii z ryżem jaśminowym

Ryż jaśminowy 35g, Filet z kurczaka 300g, Kostka warzywna 5g, Oliwa z oliwek 10g, Czosnek 15g, Pieprz cayenne 1g, Kolendra 3g ,Imbir mielony 2g, Sok z limonki 40g, Mleko 2% 350g, Marchewka 240g, Rodzynki 20g

PODWIECZOREK – Sałatka z szynką

Mieszanka sałat 100g, Pomidor 200g, Ogórek 200g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 200g, Chuda szynka drobiowa 60g, Ananas 40g, Kukurydza konserwowa 20g, Jogurt naturalny 40g, Sól ziołowa 4g

KOLACJA – Gaspacho

Pomidory 400g, Ogórek 100g, Cebula czerwona 50g, Papryka czerwona 120g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 20g, Sok z cytryny 40g, Bulion drobiowy 300g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Placuszki jabłkowo-cynamonowe

Mąka pszenna 110g, Proszek do pieczenia 3g, Sól 1g, Cynamon 2g, Masło 10g, Cukier trzcinowy 10g, Jabłka 300g, Mleko 2% tł. 70g

II ŚNIADANIEMakaron z Grillowanymi bakłażanami, ricottą i pomidorkami koktajlowymi

Makaron wstążki pełnoziarnisty 35g, Ser ricotta 60g, Bakłażany 200g, Pomidorki koktajlowe 200g, Papryka ostra 3g

OBIAD – Grillowane owoce morza z rozmarynem i opiekanymi ziemniaczkami z sosem koperkowym

Krewetki 200g, Filet z miętusa 140g, Wędzony boczek 40g, Oliwa 10g, Sok z limonki 20g, Pieprz biały 3g, Sól ziołowa 3g, Rozmaryn 10g, Jogurt typ grecki 60g, Koperek świeży 20g, Papryka słodka 5g, Ziemniaki 200g

PODWIECZOREK – Sałatka włoska

Mieszanka sałat 100g, Pomidor 200g, Ogórek 200g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 200g, Ser mozarella light 200g, Oliwa 10g, Ocet balsamiczny 10g, Świeże zioła (bazylia, oregano) 10g

KOLACJA – Kurczak w płatkach migdałowych

Kurczak filet 260g, Płatki migdałowe 20g, Mąka pszenna 20g, Jajko 50g, Oliwa z oliwek 20g, Sól 2g, Pieprz 2g, Pomidorki cherry 200g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Jajecznica z cukinia i cebulką w  bułce pełnoziarnistej

Jajko 200g, Oliwa z oliwek 10g, Bułka żytnia kajzerka 160g, Cukinia 100g, Cebula czerwona 60g, Bazylia 4g, Sól ziołowa 4g

II ŚNIADANIETruskawki w mielonych migdałach

Miód 20g, Mielone migdały 60g, Truskawki 300g, Woda 20g

OBIAD – Penne z cielęciną i parmezanem

Makaron penne 90g, Cielęcina mielona 140g, Masło klarowane 10g, Seler naciowy 140g, Cebula 100g, Marchewka 120g, Mleko 0,5%, 100g, Parmezan 20g, Sól ziołowa 2g, Pieprz biały 2g

PODWIECZOREK – Sałatka szpinakowa

Szpinak świeży 100g, Pomidor 200g, Ogórek 200g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 200g, Ser feta 120g, Fasola konserwowa czerwona 40g, Sezam 20g, Koperek 20g, Olej słonecznikowy 10g, Pieprz ziołowy 3g

KOLACJA- Sardynki zapiekane z serem ricotta

Pomidor 240g, Cukinia 140g, Bakłażan 240g, Czosnek 10g, Szczypiorek 20g, Olej rzepakowy 20g, Sardynki filet 180g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Mufinki z malinami

Mąka pszenna pełnoziarnista 50g, Stewia 1g, Proszek do pieczenia 4g, Soda oczyszczona 2g, Sól 2g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 15g, Mleko 0,5% 40g, Migdały zmielone 20g, Masło odtłuszczone 10g, Maliny 100g

II ŚNIADANIEKrokiet francuski z kurczakiem, otrębami i czerwonym pesto

Mielone mięso z kurczaka 50g, Cebula 20g, Ząbek czosnku 10g, Pesto czerwone 10g, Otręby owsiane 10g, Ciasto francuskie 60g, Olej rzepakowy 10g, Sezam 10g, Pieprz 2g, Kolendra 2g, Sól ziołowa 2g

OBIADRavioli z brokułami

Ravioli z farszem mięsnym 300g, Ser  pleśniowy typu Bavaria bluee 60g, Seler naciowy 60g, Posiekane orzechy włoskie 20g, Brokuł gotowany 200g, Czosnek 15g, Kwaśna śmietana 18% 10g, Sól 3g, Pieprz 3g

PODWIECZOREK – Sałatka z surowym kalafiorem i pomidorem i jajkiem

Kalafior 400g, Pomidor 200g, Ogórek 200g, Jajko 100g, Jogurt naturalny 100g, Koperek 20g, Sól ziołowa 3g

KOLACJA – Polędwiczki wołowe ze szparagami

Zielone szparagi 400g, Polędwiczka wołowa 140g, Ser cheddar 40g, Oliwa 10g,  Rzodkiewka 100g, Koperek 20g, Szczypiorek 20g, Kefir gesty 20g, Sól ziołowa 2g, Pieprz 2g