Poniedziałek
ŚNIADANIE – Sandwich z grillowanymi warzywami
Chleb żytni razowy, Sałata, Cukinia, Bakłażan, Papryka czerwona, Cebula czerwona, Czosnek, Ocet balsamiczny, Oliwa z oliwek, Bazylia świeża, Ketchup, Jogurt naturalny 2%, Pieprz czarny mielony, Sól , Indyk, filet
II ŚNIADANIE – Torcik serowy na zimno
Serek homogenizowany np. Bieluch 0%, Jajo, Żelatyna, Kawa czarna bez cukru, Kakao w proszku, Wanilia ekstrakt lub inny, Przyprawa cynamon, Słodzik np ze stewie
OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora
Ryż brązowy, Olej rzepakowy uniwersalny, Pieprz czarny mielony, Przyprawa rozmaryn, Przyprawa tymianek, Jogurt naturalny 2% , Bulion warzywny, Pieczarka surowa, Cebula, Parmezan tarty, Papryka czerwona, Pomidor, Cebula czerwona, Czosnek, Sól, Pieprz czarny mielony, Cukier , Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Natka pietruszki
PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym serem
Rukola, Ser twarogowy wędzony, Oliwki zielone nadziewane migdałami, Oliwa z oliwek Pieprz
KOLACJA – Kurczak w kolorowym pieprzu na grillowanych warzywach w miodzie
Kurczak, filet, Pieprz kolorowy świeżo mielony, Sól, Oliwa z oliwek, Marchew, Ryż brązowy, Czosnek, Miód , Cukinia
Wtorek
ŚNIADANIE – Cynamonowa kasza jaglana
Mleko 2%, Kasza jaglana, Gruszka, Cynamon
II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka, Cebula, Czosnek, Pesto bazyliowe, Otręby owsiane, Ciasto francuskie, Olej rzepakowy, Sezam, Pieprz, Kolendra, Sól ziołowa
OBIAD – Łosoś z kaparami
Filet z łososia, Białe wino wytrawne, Kapary, Masło klarowane, Sól, Pieprz, Natka pietruszki, Ziemniaki młode
PODWIECZOREK – Ryżowe wrapy z szynką, serem, warzywami i pomarańczą
Ogórek, Papryka czerwona, Papier ryżowy, Szynka z indyka, Ser żółty, Sałata lodowa, Pomarańcza
KOLACJA – Ziołowa sałatka ze świeżych warzyw z kuskusem i kozim serem
Kaszka kuskus, Cukinia, Ogórek, Pieczarka surowa, Pomidor, Cebula, Ser kozi półtłusty, Zioła prowansalskie, Tymianek świeży, Bazylia świeża, Pieprz czarny świeżo mielony, Sól morska, Ocet winny
Środa
ŚNIADANIE – Tościki rybne
Chleb żytni razowy, Ser twarogowy chudy, Jogurt naturalny, Łosoś wędzony, Koperek świeży, Pieprz
II ŚNIADANIE – Orientalna sałatka
Oliwa z oliwek, Cukinia, Fasola mung, kiełki, Kapusta pekińska , Marchew, Sezam, nasiona ,Sos sojowy, Pieczywo pumpernikiel
OBIAD – Pieczone udko z sosem tzatziki z kaszą gryczaną i surówką z pomidora
Kurczak, udo bez skóry, Oliwa z oliwek, Cytryna, Pieprz czarny mielony Przyprawa rozmaryn, Jogurt naturalny 2%, Ogórek, Czosnek, Sól, Pieprz czarny mielony, Koper, Kasza gryczana, Pomidor, Pieprz czarny mielony, Szczypiorek
PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem
Bulion warzywny ,Ziemniaki, Dynia, Wanilia, Cebula, Masło, Pieprz biały, Sól, Ser kremowy bez tłuszczu
Kolacja – Quinoa z fasolką szparagową i mango
Fasolka szparagowa ,Pomidor ,Pieczarka surowa , Szynka z piersi kurczaka , Sól ,Przyprawa tymianek ,Pieprz czarny mielony ,Musztarda ,Cebula, Oliwa z oliwek nie rafinowana, tłoczona na zimno , Mango , Komosa ryżowa
Czwartek
ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowy z zieleninką
Jajka, Mleko 2%tł , Pieczarki , Olej rzepakowy , Otręby pszenne , Natka pietruszki , Pieprz ziołowy
II ŚNIADANIE – Tuńczyk z orzechami w połówkach brzoskwini
Brzoskwinia ,Jogurt naturalny , Orzechy włoskie bez skorupki , Pieprz czarny mielony, Ryż dziki , Tuńczyk w wodzie
OBIAD – Ziołowa polędwiczka na ziemniaczano-marchewkowym puree z surówką z cykorii
Polędwiczka wieprzowa , Marchew ,Ziemniaki , Masło , Sól ,Przyprawa tymianek ,Koper , Natka pietruszki , Przyprawa gałka muszkatołowa , Jabłko , Cykoria , Cytryna , Pietruszka, liście
PODWIECZOREK – Krem z brokułów i grochu z grzankami
Groch , Bulion drobiowy , Bała część pora ,Brokuł , Grzanki ziołowe , Oregano , Sól
KOLACJA – Sałatka z gotowanymi buraczkami
Szpinak świeży , Buraki , Jabłka , Ocet balsamiczny , Olej winogronowy, Płatki migdałowe
Piątek
ŚNIADANIE – Migdałowa kasza gryczana
Kasza gryczana, Gruszka, Jabłko, Sezam, nasiona, Migdały, Przyprawa cynamon, Wiórki kokosowe, Sok z cytryny
II ŚNIADANIE – Jogurtowy kokosowiec
Skrobia kukurydziana, Jogurt naturalny 2%, Jajo, Wiórki kokosowe, Stewia lub ksylitom, Proszek do pieczenia, Wanilia ekstrakt
OBIAD – Tymiankowy indyk w porze z jaśminowym ryżem i surówką
Indyk, filet, Por, Przyprawa tymianek, Pieprz czarny świeżo mielony, Przyprawa do drobiu, Olej rzepakowy uniwersalny, Ryż jaśminowy, Ogórek kiszony, Jabłko, Cebula, Pieprz czarny mielony
PODWIECZOREK – Pieczarkowa sałatka mozarellą i rukolą
Sałata lodowa, Rudola, Pieczarka surowa, Ser mozzarella, półtłusty, Czosnek, Olej rzepakowy uniwersalny, Ocet balsamiczny, Sól, Pieprz czarny mielony, Farfalle (makaron pełnoziarnisty)
KOLACJA – Gryczana sałatka z cukinią i twarogiem
Cukinia, Papryka czerwona, Papryka żółta, Oliwki czarne, Cebula czerwona, Ser twarogowy chudy, Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Sól, Pieprz czarny mielony, Przyprawa oregano, Kasza gryczana niepalona
Sobota
ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z tuńczykiem i awokado
Sałata lodowa, Tuńczyk w wodzie, Awokado, Sok z cytryny, Cebula czerwona, Jogurt naturalny 2%, Czosnek, Pieprz czarny mielony, Sól, Kasza gryczana niepalona
II ŚNIADANIE – Aromatyczny ryż jaśminowy z granatem
Ryż jaśminowy, Granat, Mleko ryżowe, Migdały, Imbir, Przyprawa kardamon, cytrynowa melisa
OBIAD – Klopsiki ze szpinakiem podane z dzikim ryżem
Mięso mielone z piersi kurczaka, Żółtko jaja, Szpinak, liście, Czosnek, Cebula, Seler korzeniowy, Marchew, Mąka pszenna, Jogurt naturalny 2%, Przyprawa kurkuma, Przyprawa majeranek Pieprz czarny mielony, Sól, Oliwa z oliwek, Woda, Ryż jaśminowy
PODWIECZOREK – Makaron z cytrynowym tuńczykiem, mango i groszkiem cukrowym
Makaron pełnoziarnisty świderki, Tuńczyk, w wodzie, Cytryna, Przyprawa chili, Sól, Oliwa z oliwek, Groszek cukrowy, Mango
KOLACJA – Warzywa po azjatycku z panierowana soją
Pędy bambusa, Brokuł, Sezam, Sos sojowy, Papryka czerwona, Groszek zielony, Pieprz ziołowy, Olej ryżowy, Soja nasiona
Niedziela
ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym
Płatki owsiane, Wiórki kokosowe , Nasiona słonecznika, Orzechy laskowe, Miód, Cynamon, Stopione masło, Płatki migdałowe, Jogurt naturalny gęsty, Banan, Maliny
II ŚNIADANIE – Pierś z drobiu z grillowanymi pomidorkami i pieczarkami
Filet z indyka, Pomidorki koktajlowe, Małe pieczarki, Zioła prowansalskie, Sól czosnkowa
OBIAD – Papryka faszerowana
Ryż brązowy, Olej roślinny, Cebula, Czosnek, Mięso mielone z indyka, Ostra papryka, Słodka papryka, Sól, Pieprz, Czerwona papryka, Ser żółty, Natka pietruszki
PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z sosem tysiąca wysp
Majonez light, Keczup pikantny, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona, Bakłażan, Cukinia, Cebula, Pieczarki, Pieprz biała,Sok z cytryny
KOLACJA – Sałatka z serem i gruszkami
Gruszka, Sałata mix, Ser pleśniowy niebieski, Orzechy włoskie, Jogurt naturalny typ grecki