1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Ryżowy omlet z pieczarkami i pomidorem
Jajo 180g, Pieczarka surowa 90g, Pomidor 130g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Mąka ryżowa 50g, Przyprawa oregano 3g
II ŚNIADANIE – Tuńczyk z orzechami w połówkach brzoskwini
Brzoskwinia 150g, Jogurt naturalny 25g, Orzechy włoskie bez skorupki 12g, Pieprz czarny mielony2g, Ryż dziki 45g, Tuńczyk w wodzie 70g
OBIAD – Klopsiki ze szpinakiem podane z dzikim ryżem
Mięso mielone z piersi kurczaka 120g, Żółtko jaja 30g, Szpinak, liście 60g, Czosnek 5g, Cebula 50g, Seler korzeniowy 40g, Marchew 50g, Mąka pszenna 5g, Jogurt naturalny 2% 50g, Przyprawa kurkuma 1g, Przyprawa majeranek 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Woda 440g, Ryż jaśminowy 60g
PODWIECZOREK – Ryżowe wrapy z szynką, serem, warzywami i pomarańczą
Ogórek 50g, Papryka czerwona 65g, Papier ryżowy 30g, Szynka z indyka 40g, Ser żółty 30g, Sałata lodowa 5g, Pomarańcza 100g
KOLACJA – „Szparagowy koktajl makaronowy”
Fasola szparagowa, mrożona 50g, Makaron razowy 50g, Krewetka, surowa koktajlowa 100g, Czosnek 5g, Pieczarka surowa 60g, Sos sojowy ciemny 5g, Pietruszka, liście 2g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Szpinakowo-twarogowe placuszki z mango
Ser twarogowy chudy 120g, Mango 70g, Jajo 50g, Proszek do pieczenia 2g, Mąka owsiana 60g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Rukola 20g, Szpinak świeży 50g, Sól 1g
II ŚNIADANIE – Koktajl jaglany z owocami leśnymi
Banan 220g, Jagody 50g, Płatki jaglane 20g, Płatki jaglane 2g, Maliny 24g, Mleko ryżowe 110g, Przyprawa cynamon 1g
OBIAD –Sola na parze z imbirem i sosem sojowym, podana z gryczaną kaszą i sałatą w sosie jogurtowym
Przyprawa do ryb 3g, Sola surowa 200g, Imbir 5g, Cebula 25g, Sos sojowy 5g, Sok z cytryny 5g, Olej sezamowy 5g, Kasza gryczana 70g, Sałata 30g, Jogurt naturalny 75g, Cukier 2g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g
PODWIECZOREK – Pipette rigate w słatce z brokuła i orzechów w sosie czosnkowym
Pomidor 60g, Brokuły 150g, Ser twarogowy chudy 40g, Orzechy włoskie bez łupinek 12g, Jogurt naturalny 2% 40g, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu 5g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Makaron pełnoziarnisty Pipette rigate 40g
KOLACJA – Gryczana sałatka z cukinią i twarogiem
Cukinia 150g, Papryka czerwona 40g, Papryka żółta 40g, Oliwki czarne 15g, Cebula czerwona 25g, Ser twarogowy chudy 80g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa oregano 3g, Kasza gryczana niepalona 50g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Omlet bananowy z migdałami i brzoskwinią
Jajo 120g, Banan 100g, Mleko 1,5% tłuszczu 10g, Mąka gryczana 40g, Sól 1g, Migdały tarte 5g, Brzoskwinia 120g, Jogurt naturalny 2% 75g, Przyprawa cynamon 3g
II ŚNIADANIE –Budyń czekoladowy z malinami
Budyń czekoladowy, proszek 25g, Mleko 1,5% tłuszczu 250g, Maliny 100g, Cukier 5g
OBIAD – Curry z sandaczem i ryżem
Ryż brązowy 75g, Sandacz surowy 200g, Papryka czerwona 40g, Marchew 50g, Cebula 25g, Jabłko 60g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa curry 3g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony2g, Natka pietruszki 2g
PODWIECZOREK – Chłodnik z pora z jajem
Sól 2g, Jajo 70g, Por (białe części) 100g, Ziemniaki 150g, Pietruszka, liście 2g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Mleko 0,5% tłuszczu 100g, Szczypiorek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g
KOLACJA – Makaron ryżowy z bobem i cukinią
Makaron ryżowy 50g, Bób 200g, Cukinia 100g, Pieczarka surowa 45g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Pieprz Cayenne 2g, Przyprawa oregano 1g, Sól 4g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Pieczona owsianka z jagodami i orzechami pistacjowymi
Płatki owsiane 70g, Jagody 100g, Przyprawa cynamon 2g, Proszek do pieczenia 1g, Mleko 1,5% tłuszczu 220g, Miód 5g, Orzechy pistacjowe 12g
II ŚNIADANIE – Koktajl melonowy z pietruszką
Melon 250g, Jogurt naturalny 2% 150g, Przyprawa cynamon 2g, Natka pietruszki 15g, Kasza gryczana niepalona 40g
OBIAD – Ziołowa polędwiczka na ziemniaczano-marchewkowym puree z surówką z cykorii
Polędwica wołowa 140g, Marchew 100g, Ziemniaki 250g, Masło 5g, Sól 2g, Przyprawa tymianek 3g, Koper 6g, Natka pietruszki 6g, Przyprawa gałka muszkatołowa 2g, Jabłko 120g, Cykoria 75g, Cytryna 5g, Pietruszka, liście 5g
PODWIECZOREK – Makaron z cytrynowym tuńczykiem, mango i groszkiem cukrowym
Makaron pełnoziarnisty świderki 40g, Tuńczyk, w wodzie 50g, Cytryna 10g, Przyprawa chili 1g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Groszek cukrowy 80g, Mango 40g
KOLACJA –Krewetki w dzikim szpinaku
Ryż dziki 50g, Krewetki tygrysie 120g, Szpinak 50g, Czosnek 2g, Orzechy laskowe bez łupinek 12g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Łososiowo-pomarańczowo-rukolowa bułeczka owsiana
Bułka owsiana 70g, Ser kremowy bez tłuszczu 40g, Łosoś, wędzony 100g, Roszponka 50g, Pomarańcza 40g
II ŚNIADANIE – Jogurtowy kokosowiec
Skrobia kukurydziana 30g, Jogurt naturalny 2% 100g, Jajo 30g, Wiórki kokosowe 5g, Stewia lub ksylitom 5g, Proszek do pieczenia 3g, Wanilia ekstrakt 1g
OBIAD – Tymiankowy indyk w porze z jaśminowym ryżem i surówką
Indyk, filet 160g, Por 50g, Przyprawa tymianek 3g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Przyprawa do drobiu 3g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Ryż jaśminowy 60g, Ogórek kiszony 100g, Jabłko 120g, Cebula 15g, Pieprz czarny mielony 2g
PODWIECZOREK – Krem z roszponki
Roszponka 150g, Ziemniaki 100g, Oliwa z oliwek 5g, Szalotka 30g, Ser kremowy bez tłuszczu 20g, Słonecznik, nasiona 2g, Chleb chrupki żytni 30g
KOLACJA – Łódeczka z ogórka faszerowana jaglanym tuńczykiem
Ogórek 150g, Tuńczyk, w wodzie 100g, Jogurt naturalny 30g, Kapary z puszki 10g, Pieprz czarny mielony 2g, Oliwa z oliwek 5g, Kasza jaglana 50g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE –Muffinki warzywne
Jajo 120g, Papryka czerwona 130g, Brokuły 100g, Ser mozzarella, półtłusty 20g, Mąka gryczana 60g, Proszek do pieczenia 3g
II ŚNIADANIE – Koktajl marchwiowo-pomarańczowy z otrębami
Jogurt naturalny 150g, Pomarańcza 160g, Sok marchwiowy 220g, Imbir 2g, Miód 5g, Otręby pszenne 20g
OBIAD – Pieczone udko z sosem tzatziki z kaszą gryczaną i surówką z pomidora
Kurczak, udo bez skóry 140g, Oliwa z oliwek 2g, Cytryna 35g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa rozmaryn 3g, Jogurt naturalny 2% 75g, Ogórek 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Koper 6g, Kasza gryczana 50g, Pomidor 200g, Pieprz czarny mielony 2g, Szczypiorek 6g
PODWIECZOREK – Truskawkowa sałatka z krewetek
Krewetki koktajlowe 100g, Truskawki 100g, Rukola 50g, Seler naciowy 20g, Ser mozzarella, półtłusty 20g, Cytryna 10g, Oliwa z oliwek 3g, Musztarda 5g, Koper 3g, Przyprawa pieprz czarny 1g, Miód 5g, Ocet balsamiczny 5g
KOLACJA-Sałatka norweska z wędzonym łososiem z grzankami
Mieszanka sałat 50g, Łosoś, wędzony 70g, Jogurt naturalny 2% 75g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 5g, Kapary z puszki 5g, Szczypiorek 6g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 40g, Ogórek 50g, Pomidorki koktajlowe 80g, Słonecznik, nasiona 10g, Chleb żytni razowy 60g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Migdałowa kasza gryczana
Kasza gryczana 80g, Gruszka 120g, Jabłko 70g, Sezam, nasiona 3g, Migdały 10g, Przyprawa cynamon 3g, Wiórki kokosowe 5g, Sok z cytryny 10g
II ŚNIADANIE – Brownie z cukinii
Jajo 25g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Otręby żytnie 5g, Mąka orkiszowa 20g, Kakao w proszku odtłuszczone 15g, Stewia lub ksylitol 5g, Oliwa z oliwek 3g, Cukinia 150g
OBIAD – Pieczony filet z kurczaka pieczony z gruszką podany z kaszą jęczmienną i sałatą
Kurczak, filet 130g, Gruszka 120g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa bazylia 3g, Przyprawa czosnek w proszku 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Kasza jęczmienna 60g, Sałata 30g, Jogurt naturalny 2% 75g, Sok z cytryny 5g, Cukier 2g
PODWIECZOREK – Pasztecik soczewicowo-ryżowy
Soczewica brązowa, nasiona 40g, Ryż brązowy 30g, Marchew 50g, Cebula 30g, Oliwa z oliwek 3g, Przecier pomidorowy 3g, Musztarda 2g, Przyprawa: majeranek, kminek, kurkuma, sól, pieprz 1g
KOLACJA –Sałatka z komosą ryżową, kurkami i wędzonym pstrągiem
Sałata lodowa 40g, Kurki 30g, Pomidorki koktajlowe 60g, Papryka czerwona 40g, Czosnek 3g, Olej sezamowy 7g, Sos sojowy 5g, Miód 3g, Sok z cytryny 5g, Przyprawa chili 1g, Przyprawa kolendra2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Komosa ryżowa 50g, Pstrąg wędzony 140g