1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Naleśniki z bananami i morelami
Mąka 20g, Jajo 100g, Mleko 40g, Woda mineralna 40g, Sól 1g, Olej 10g, Morele 100g, Banan 200g, Miód 10g, Śmietanka 20g
II ŚNIADANIE – Mus z bakłażana
Bakłażan 200g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 50g, Żółtko 40g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 3g, Pieprz 3g
OBIAD – Łosoś z kaparami
Filet z łososia 300g, Białe wino wytrawne 20g, Kapary 60g, Masło klarowane 10g, Sól 3g, Pieprz 3g, Natka pietruszki 20g, Ziemniaki młode 140g
PODWIECZOREK – Krem cytrynowy
Jajo 100g, Cukier trzcinowy 10g, Żelatyna 20g, Cytryny 100g
KOLACJA – Sałatka z serem i gruszkami
Gruszka 300g, Sałata mix 60g, Ser pleśniowy niebieski 80g, Orzechy włoskie 20g, Jogurt naturalny typ grecki 60g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Pomidorowa jajecznica w bułce pełnoziarnistej
Jajo 200g, Oliwa z oliwek 10g, Bułka żytnia kajzerka 160g, Pomidor 100g, Cebula 60g, Bazylia 5g, Sól ziołowa 5g
II ŚNIADANIE – Sałatka owocowa z paluszkami krabowymi
Owocowa mieszanka koktajlowa 230g, Paluszki krabowe 100g, Koperek 20g, Sok z limonki 40g, Jogurt naturalny 40g, Pieprz 3g, Sól 3g
OBIAD – Makaron penne z zielonym pesto i wędzonym kurczakiem
Filet z kurczaka wędzony 240g, Pesto bazyliowe 40g, Makaron penne pełnoziarnisty 100g
PODWIECZOREK – Koktajl witaminowy
Banan 200g, Natka pietruszka 50g, Cytryna 100g, Miód 10g, Truskawki 100g, Woda mineralna 350g
KOLACJA – Gotowane brokuły i kalafiory z sosem koperkowym
Jajo 100g, Brokuł 400g, Kalafior 400g, Śmietana 12% 40g, Jogurt naturalny 40g, Koperek 30g, Sól ziołowa 4g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Racuszki z truskawkowym musem
Mąka 40g, Śmietana 12% 20g, Mleko 100g, Jajo 100g, Proszek do pieczenia 2g, Olej rzepakowy 40g, Cukier puder 5g, Truskawki 300g
II ŚNIDANIE – Grillowana pierś z kurczaka w sosie musztardowym na liściach szpinaku
Filet w kurczaka 200g, Musztarda łagodna 20g, Jogurt naturalny 40g, Szpinak 60g
OBIAD – Papryka faszerowana
Ryż brązowy 60g, Olej roślinny 10g, Cebula 100g, Czosnek 10g, Mięso mielone z indyka 100g, Ostra papryka 3g, Słodka papryka 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Czerwona papryka 240g, Ser żółty 50g, Natka pietruszki 20g
PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z sosem tysiąca wysp
Majonez light 20g, Keczup pikantny 20g, Papryka żółta 100g, Papryka zielona 100g, Papryka czerwona 100g, Bakłażan 120g, Cukinia 120g, Cebula 80g, Pieczarki 90g, Pieprz biały 5g, Sok z cytryny 40g
KOLACJA – Słodko-kwaśna sałatka z mozarella
Mozarella 100g, Awokado 100g, Pomidor 160g, Czarne oliwki 30g, Pomarańcza 200g, Czerwona cebula piórka 60g, Winegret 30g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Omlet z rodzynkami
Jaja 200g, Mąka pełnoziarnista 20g, Ekstrakt wanilii 2g, Masło klarowane 20g, Rodzynki 40g, Cukier trzcinowy 20g
II ŚNIADANIE – Mus owocowy
Jabłko 200g, Truskawki 200g, Banan 120g, Mięta 2g
OBIAD – Indyk w sosie chrzanowym z kaszą gryczana niepaloną
Kasza gryczana niepalona 60g, Filet z indyka 200g, Kukurydza 20g, Sałata lodowa 20g, Pomidory 200g, Jogurt naturalny 40g, Chrzan tarty 20g, Oliwa z oliwek 10g
PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem
Sałata lodowa 60g, Tuńczyk z wody 80g, Oliwki nadziewane migdałami 30g, Pomidorki koktajlowe 100g, Sos winegret 20g
KOLACJA – Krem z pieczarek z szynką
Marchew 140g, Pietruszka 140g, Seler 100g, Cebula 100g, Natka pietruszki 20g, Bulion drobiowy 350g, Pieczarki 350g, Masło 20g, Majeranek 10g, Śmietana 18% 30g, Sól 3g, Pieprz 3g, Szynka drobiowa 90g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Ciasto bananowe
Masło 20g, Stewia 2g, Mąka 30g, Banan 140g, Jajo 100g, Orzechy włoskie 10g, Wiórki kokosowe 20g, Proszek do pieczenia 3g
II ŚNIADANIE – Krem z pomidorów z kawałkami kalafiora
Sok pomidorowy pikantny 500g, Kalafior różyczki 100g, Grzanki 60g
OBIAD – Dorsz z rusztu z imbirem
Filet z dorsza 300g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Sól 3g, Curry 5g, Imbir 5g, Kasza bulgur 60g, Kiełki rzodkiewki 60g, Sos sojowy 20g
PODWIECZOREK – Sałatka arbuzowa
Arbuz żółty 300g, Melon 200g, Arbuz czerwony 300g, Jagody goji 40g
KOLACJA – Sałatka z kaszą gryczaną
Kasza gryczana 60g, Cebula 100g, Ser feta light 60g, Ogórek kiszony 60g, Pomidor 140g, Jogurt naturalny 60g, Zioła prowansalskie 5g, Sól czosnkowa 2g, Oliwa z oliwek 10g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Babeczki z kaszy manny z musem malinowym
Kasza manna 100g, Miód 10g, Sok z cytryny 50g, Ekstrakt wanilii 1g, Białko 60g, Maliny 350g, Melisa 1g
II ŚANIADANIE – Twarożek ziołowy z chrupkim pieczywem
Pieczywo 7ziaren 40g, Serek twarogowy 100g, Jogurt naturalny 40g, Szczypiorek 40g, Koperek 40g, Rzodkiewka 100g, Sól ziołowa 2g
OBIAD – Kurczak w cukinii z puree brokułowym
Brokuły 400g, Ziemniak 100g, Mleko 0,5% 400g, Cukinia 300g, Filet z piersi kurczaka 300g, Czosnek 20g, Oliwa z oliwek 10g, Gałka muszkatołowa 5g, Przyprawa grillowa 10g
PODWIECZOREK – Koktajl truskawkowy
Mleko 0,5% 400g, Truskawki 200g, Morele 100g
KOLACJA- Bigos warzywny
Kapusta włoska 350g, Pieczarki 200g, Marchewka 100g, Seler 140g, Cebula 100g, Czosnek 20g, Pomidorki w zalewie 200g, Olej rzepakowy 20g, Kolendra 3g, Kminek 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Papryka słodka 3g, Chilli 3g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Owsianka pomarańczowa z migdałami
Płatki owsiane 200g, Zarodki pszenne 40g, Mleko 0,5% 500g, Pomarańcz 200g, Płatki migdałowe 20g
II ŚNIADANIE – Pierś z drobiu z grillowanymi pomidorkami i pieczarkami
Filet z indyka 200g, Pomidorki koktajlowe 200g, Małe pieczarki 200g, Zioła prowansalskie 10g, Sól czosnkowa 3g
OBIAD – Sola z zielonymi szparagami i kaszą pęczak
Kasza pęczak 60g, File z soli 300g, Szparagi zielone 90g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Sól 3g, Pieprz 3g, Czosnek granulowany 5g, Jogurt naturalny 40g
PODWIECZOREK – Kiełki z kuleczkami mozarelli
Mozarella kuleczki 40g, Kiełki brokułu 40g, Kiełki rzodkiewki 40g, Kiełki lucerny 40g, Jogurt naturalny 40g, Gorczyca biała 5g, Sól ziołowa 3g
KOLACJA – Sałatka z kozim serem i buraczkami
Ser kozi 100g, Gotowany burak czerwony 300g, Mix sałat 70g, Miód 10g, Olej lniany 10g, Ocet balsamiczny 20g, Musztarda dijon 10g, Bazylia 5g