Poniedziałek
ŚNIADANIE – Gryczane naleśniki ze szpinakiem i serem feta
Woda 220g, Jajo 120g, Mąka gryczana 90g, Cebula 75g, Czosnek 5g, Szpinak, liście 300g, Ser Feta 30g, Oliwa z oliwek 7g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Przyprawa gałka muszkatołowa 2g, Ser twarogowy chudy 80g
II ŚANIDANIE – Sałatka z serem pleśniowym
Mix sałat 50g, Pomidorki koktajlowe 65g, Ogórek 100g, Papryka 60g, Cebula 50g, Ser pleśniowy niebieski 40g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g
OBIAD – Boeuf Strogonow
Mięso wołowe 250g, Pieczarki 200g, Cebula 100g, Papryka 120g, Ogórek kiszony 70g, Przecier pomidorowy 20g, Śmietana 12% 50g, Mąka pszenna 10g, Kasza gryczana 50g, Sól 3g, Pieprz 3g, Olej rzepakowy 10g
Podwieczorek: Jajka ze szpinakiem, pieczywo chrupkie
jajko 100g, 140kcal
szpinak mrożony 50g, 30kcal
jogurt naturalny 20g, 15kcal
oliwa z oliwek 5ml, 40kcal
czosnek 3g
pieczywo żytnie chrupkie 20g, 40kcal
przyprawy: sól ziołowa, pieprz ziołowy po 3g
Kolacja: Makaronowa sałatka z wędzonym łososiem
makaronu szpinakowy wstążki 100g po ugotowaniu 300kcal
szparagowa fasola 60g, 15kcal
pomidorki koktajlowe 80g, 20kcal
czarne oliwki 10g, 50kcal
pomidory suszone w oliwie 10g, 40kcal
ser ricotta 30g, 60kcal
wędzony łosoś 70g, 100kcal
sól, pieprz, po 3g
Wtorek
ŚNIADANIE – Omlet z suszonymi pomidorami, bazylia i polędwica wieprzową
Jajka 100g, Oliwa z oliwek 10g, Polędwica sopocka 60g, Pomidory suszone 50g, Bazylia świeża 2g, Mleko 30g, Płatki owsiane górskie 20g, Pieprz biały 3g
II ŚNIADANIE – Grillowane warzywa z serkiem mozarella
Por 80g, Cukinia 60g, Bakłażan 60g, Cebula 50g, Papryka czerwona 60g, Papryka zielona60g, Oliwa z oliwek 10g, Białe wino wytrawne 20ml, Tymianek 5g, Bazylia 5g, Mozarella kuleczki małe 50g
OBIAD – Zrazy wieprzowe nadziewane ogórkiem i szynka z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórka
Schab wieprzowy 200g, Szynka drobiowa 50g, Ogórek kiszony 50g, Oliwa z oliwek 10g, Mąka żytnia 15g, Ziemniaki 200g, Ogórek 200g, Śmietana 12% 20g, Sól 3g, Pieprz 3g
PODWIECZOREK – Sałatka cytrusowa na serku mascorpone
Serek mascorpone 50g, Pomarańcz 100g, Mandarynka 200g, Grejpfrut 150g, Kiwi 50g, Pomelo 100g
KOLACJA – Makaron z serem i jagodami
Pełnoziarnisty makaron 50g, Ser typu Bieluch 50g, Jogurt naturalny 100g, Cukier 10g, Płatki migdałowe 20g, Jagody 100g
Środa
ŚNIADANIE – Jajecznica z pieczarkami i bekonem
Jajka 250g, Oliwa z oliwek 10g, Pieczarki 70g, Boczek 50g, Pieczywo razowe 35g, Sól ziołowa 3g
II ŚNIADANIE – Gruszkowa sałatka z podudziem z kurczaka i makaronem ryżowym
Podudzie z kurczaka 100g, Makaron ryżowy 50g, Ogórek kiszony 100g, Groszek zielony 30g, Ser żółty tarty 10g, Jogurt naturalny 75g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 4g, Gruszka 150g
OBIAD – Grillowany Filet z indyka z pesto, kaszą bulgur i brokułem
Kasza bulgur 100g, Filet z indyka 250g, Przyprawa gyros 10g, Pesto bazyliowe 40, Oliwa z oliwek 10g, Sok z limonki 10g, Brokuł 150g
PODWIECZOREK – Sałatka pomidorowa z fetą
Kapusta pekińska 100g, Pomidor 100g, Ser typu „Feta” 75 g, Bazylia świeża 5g, Majonez light 20g, Wafle ryżowe pełnoziarniste 80g
KOLACJA – Ciabata z tuńczykiem i jajkiem
Bułka ciabata 160g, Tuńczyk z puszki 80g, Jajko 100g, Oliwki zielone 10g, Majonez light 10g
Czwartek
szczypiorek 10g, 3kcal
koperek 10g, 3kcal
jogurt typ grecki 30g, 40kcal
wafle ryżowe z solą morska 40g, 160kcal
II Śniadanie: Szarlotka w płatkach śniadaniowych
ciasto:
płatki kukurydziane, 15g, 30kcal
roztopione masło, 5g, 40kcal
brązowy cukier 2g, 10kcal
mąka kukurydziana, 10g, 30kcal
nadzienie:
jabłko, 100g, 60kcal
cynamon 2g
OBIAD – Zawijane kotlety myśliwskie z puree ziemniaczanym i sałatka pomidorową
Filet z indyka 250g, Cebula 100g, Śliwki suszone 50g, Ogórek konserwowy 60g, Wędzony filet z indyka 50g, Wino wytrawne 100g, Musztarda 20g, Słodka papryka w proszku 10g, Sos sojowy 10ml, Pieprz ziołowy 2g, Sól ziołowa 2g, Ziemniaki 350g, Masło 10g, Cebula prażona 15g, Pomidory 150g, Cebula dymka 30g
PODWIECZOREK – Tuńczykowa sałatka z dzikim ryżem i pomidorem
Ryż dziki 75g, Tuńczyk w wodzie 75g, Pomidor 130g, Czosnek 5g, Olej lniany 10g, Zioła prowansalskie 3g
KOLACJA – Risotto z kurczakiem
Ryż brązowy 100g, Kurczak 120g, Brokuły 100g, Marchew 100g, Pietruszka100g, Cukinia 80g, Sezam czarny, 20g, Oliwa z oliwek 10g, Curry 5g, Sól 2g
Piątek
Śniadanie: Kasza jaglana z bakaliami i prażonym jabłkiem
kasza jaglana 50g,170kcal
jabłko 200g, 220kcal
posiekane orzechy włoskie 10g, 90kcal
migdały (płatki) 10g, 76kcal
pestki słonecznika 5g, 44kcal
suszona żurawina 5g, 36kcal
cynamon, imbir, kardamon po 3g
II Śniadanie: Makaron penne z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Szpinak 150g, 20kcal
Makaron pełnoziarnisty penne ugotowany 200g, 180kcal
Sok z cytryny 5ml
Czosnek 10g, 5 kcal
suszone pomidory z zalewy 50g, 120kcal
oliwa z oliwek 5 ml, 40kcal
kurczak filet 50g, 50kcal
przyprawy: pieprz ziołowy, sól po 2 g
Obiad: Wołowina z kaszą gryczaną i pieczarkami
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 200g, 120kcal
wołowina, 350g, 420
Olej rzepakowy15ml, 133kcal
kasza gryczana 100g, 288kcal
Cebula 50g, 15kcal
Czosnek 20g, 29kcal
Papryka czerwona 50g, 14kcal
Pieczarki 200g, 30kcal
Przyprawy: sól2g, pieprz2g, bazylia 3g, natka pietruszki5g
Podwieczorek: Sałatka bułgarska
sałata maślana,100g, 40kcal
ser twarogowy półtłusty 50g, 60kcal
szynka drobiowa,100g, 80kcal
pestki słonecznika prażone na beztłuszczowej patelni 20g,60 kcal
Sos: 50ml jogurtu naturalnego, + pieprz biały 3g
Kolacja: Babeczka śliwkowa
Ryż jaśminowy, ugotowany na póltwardo 250g, 220kcal
śliwki 130g, 80kcal
Rodzynki 20g, 100kcal
Sok z cytryny 20ml,
Jajko 100g, 140kcal
Cukier waniliowy 10g, 60kcal
przyprawy: cynamon 3g