Poniedziałek

ŚNIADANIE –Musli orzechowe z owocami

Zarodki pszenne 50g, Płatki owsiane 40g, Jogurt naturalny 300g, Orzechy włoskie 10g, Banan 100g, Truskawki 100g, Orzechy laskowe 10g, Miód wielokwiatowy 10g

II ŚNIADANIE – Sałatka z kurczakiem

Pierś z kurczaka 200g, Grejpfrut 300g, Roszponka 200g, Oliwa 10g, Ocet balsamiczny 10g

OBIAD – Wołowina z groszkiem i ananasem

Wołowina 360g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 20ml, Mrożony groszek 150g, Ananas z puszki 150g, Bulion warzywny 125g, Śmietana 12% 100g, Ryż brązowy gotowany 50g, Pieprz 2g, Curry 3g, Natka pietruszki 5g, Ogórek konserwowy 100g

PODWIECZOREK – Warzywa pieczone z soją

Pędy bambusa 100g, Brokuł gotowany 120g, Sezam 20g, Sos sojowy 40g, Papryka czerwona 120g, Groszek zielony 160g, Pieprz ziołowy 2g, Olej ryżowy 10g, Soja nasiona 50g

KOLACJA – Naleśniki papryka i kurczakiem

Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone z kurczaka 100g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Tosty z łosiem

Łosoś wędzony 80g, Pieczywo tostowe pełnoziarniste 280g, Margaryna niskotłuszczowa 30g, Pomidor 70g, Rzodkiewka 30g, Jogurt naturalny 10g, Sól 2g, Pieprz 2g

II ŚNIADANIE – Tort z kaszy jaglanej

Kasza jaglana 15g, Mleko kokosowe 10g, Banan 60g, Daktyle suszone 5g, Kakao 5g, Wiórki kokosowe 40g, Orzechy włoskie 5g, Mleko kokosowe 120g, Żółtko 20g, Mąka owsiana 10g, Cynamon 5g

OBIAD –Sakiewka z kurczaka w cytrynowej marynacie z kaszą jęczmienną i bukietem warzyw z olejem lnianym

Kasza jęczmienna 100g, Kurczak, filet 180g, Olej lniany 7g, Bukiet warzyw 200g, Pomidory, suszone 30g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Sok z cytryny 6g, Sól 2g, Zioła prowansalskie 3g

PODWIECZOREK – Sałatka z jajkiem

Majonez light 15g, Jaja 75g, Pomidorki koktajlowe 100g, Groszek zielony 30g, Mix sałat zielonych 50g, Kukurydza z puszki 30g, Ogórek 35g, Papryka czerwona 40g

KOLACJA- Makaron wstążki z pieczarkami i kurczakiem

Pełnoziarnisty makaron wstążki 100g, Pieczarki 100g, Cebula 50g, Olej rzepakowy 10ml, Czosnek 20g, Sos sojowy 10g, Kurczak filet 90g


 

Środa

ŚNIADANIE – Naleśniki z szynką i serem

Jajka 150g, Mąka pszenna 40g, Masło klarowane 20g, Mleko 250g, Szynka drobiowa 100g, Ser żółty w plasterkach 30g, Czosnek 10g, Oliwa 5g, Natka pietruszki 10g, Woda mineralna gazowana 1500

II ŚNIADANIE – Tarta owocowa

Mąka pszenna 330g, Masło 10g, Cukier puder 5g, Białko z jajka 20g, Skórka otarta z cytryny 10g, Jajko 50g, Mąka ziemniaczana 10g, Cukier trzcinowy 5g, Truskawki 50g, Sok z pomarańczy 10g, Ser biały chudy 30g

OBIAD – Grillowany pstrąg z masłem czosnkowym, surówką z kiełków brokułu i kaszą jaglaną

Pstrąg 250g, Masło 15g, Czosnek 10g, Kiełki brokułu 60g, Jogurt typ grecki 30g, Kasza jaglana 100g, Sok z cytryny 10g, Sól 3g, Pieprz 3g

PODWIECZOREK – Tarta warzywna z polędwicą drobiową

Zielona papryka 35g, Czerwona papryka 35g, Czosnek 5g, Marchew 50g, Cukinia 65g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszka 10g, Polędwica drobiowa 65g, Francuskie ciasto 75g, Oliwa z oliwek 5g, Jajko 50g, Mleko 20g, Czerwona papryka 3g, Sól 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Grillowana sola z liczi i miodem

Filet z soli 300g, Olej sezamowy 20g, Miód 30g, Liczi 80g, Sos sojowy 20g, Kolendra 5g, Sól 2g, pieprz 2g, Ryż brązowy gotowany 50g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Racuszki z obrębami i musem jabłkowym

Otręby owsiane 50g, Serek homogenizowany waniliowy 100g, Jaja kurze całe 50g, Olej rzepakowy 10g, Jabłka 250g, Miód 20g

II ŚNIADANIE – Placki bananowe z kiwi i cynamonem

Ser twarogowy chudy 100g, Banan 140g, Jajo 60g, Proszek do pieczenia 2g, Mąka owsiana 30g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Kiwi 120g, Przyprawa cynamon 3g

OBIAD – Zrazy wieprzowe z ogórkiem i szynka z młodymi ziemniaczkami i surówką z ogórka i pomidora

Schab wieprzowy 200g, Szynka drobiowa 50g, Ogórek kiszony 50g, Oliwa z oliwek 10g, Mąka żytnia 15g, Ziemniaki 200g, Ogórek 200g, Pomidor 100g, Śmietana 12% 20g, Sól 3g, Pieprz 3g

PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z kurczakiem

Pierś z kurczaka 150g, Papryka czerwona 120g, Pomidor 100g, Marchew 150g, Przecier pomidorowy 50ml, Sezam czarny 10g, Olej rzepakowy 5g, Gyros 5g, Sól 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Gulasz na ostro

Wieprzowina 180g, Cebula 100g, Czerwona fasola z puszki 50g, Kukurydza z puszki 35g, Koncentrat pomidorowy 25g, Papryka słodka mielona 10g, Strąk papryczki chili 15g, Pieprz 1g, Sól 1g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pasta jajeczną

Jaja 200g, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 150g, Masło stołowe śmietankowe 30g, Majonez light 15g, Szczypiorek 40g, Sól ziołowa 5g, Pieprz czarny 8g, Pumpernikiel 100g

II ŚNIADANIE – Kasza manna z jagodami

Kasza manna 20g, Otręby pszenne 25g, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 250g, Jagody 100g

OBIAD – Czosnkowy filet z łososia z jaśminowym ryżem i sałatą z kiełkami

Filet z łososia 200g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Czosnek 6g, Ryż jaśminowy 100g, Sałata lodowa 80g, Kiełki 40g, Oliwa z oliwek 3g, Sok z cytryny 5g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g

PODWIECZOREK – Kolorowe wrapy

Ogórek kiszony 100g, Papryka czerwona 130g, Papier ryżowy 40g, Wędzona pierś z kurczaka 70g, Ser żółty 50g, Sałata lodowa 5g, Ananas 80g

KOLACJA – Kurczak w mleczku kokosowym z warzywami

Marchew 125g, Ziemniaki 125g, Seler naciowy 30g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy 10g, Bulin warzywny 300g, Mleko kokosowe 200g, Pierś z kury gotowana 120g, Chili 3g