Poniedziałek
ŚNIADANIE – Tarta z brokułem, wędzonym kurczakiem i papryką
Jajko 50g, Masło, 15g, Mąka pszenna 40g, Sól 1g, Zimna woda 50g, Jajko 100g, Śmietana 18% 20g, Mleko 2% 50g, Ser żółty 20g, Brokuł 100g, Wędzony filet z indyka 70g, Czerwona papryka 120g, Mielona gałka muszkatołowa 2g, Kolorowy pieprz 2g, Sól 2g
II ŚNIADANIE – Koktail z granatem
Granat 200g, Banan 120g, Ananas 50g, Kefir naturalny 350g
OBIAD – Roladki z kurczaka z kaszą pęczak
Pierś z kurczaka 300g, Bułka tarta 50g, Szpinak 150g, Czosnek 20g, Ser twarogowy 150g, Jajko 50g, Kasza pęczak 100g, Kostka warzywna 5g
PODWIECZOREK – Sałatka ze szpinakiem i szynką i białym serem
Świeży szpinak 100g, Chudy ser twarogowy 50g, Chuda szynka drobiowa 100g, Pestki słonecznika 20g, Jogurt naturalny 50g, Pieprz biały 3g
KOLACJA – Babeczka ryżowo-jabłkowa
Ryż jaśminowy 125g, Jabłka 130g, Rodzynki 20g, Sok z cytryny 20g, Jajko 100g, Cukier waniliowy 10g, Cynamon 3g
Wtorek
ŚNIADANIE –Kluseczki z płatków owsianych z owocami
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 40g, Jaja 50g, Masło ekstra 20g, Mąka pszenna 15g, Płatki owsiane 100g, Maliny 50g, Jagody 50g, Sól 2g
II ŚNIADANIE – Kurczak w jogurcie z warzywami
Brokuł 75g, Kalafior 75g, Filet z kurczaka 100g, Oliwa z oliwek 5g, Jogurt naturalny 50g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 5g, Tymianek 3g, Liście roszponki 50g
OBIAD – Panga w migdałach z kaszą bulgur i cukinią
Panga filet 250g, Płatki migdałowe 25g, Mąka pszenna 30g, Jajko 100g, Masło klarowane 15g, Oliwa z oliwek 10g, Kasza bulgur 170g, Cukinia 100g, Papryka słodka 5
PODWIECZOREK – Owocowe racuszki
Mąka 20g, Śmietana 12% 10g, Mleko 50g, Jajko 50g, Proszek do pieczenia 1g, Olej rzepakowy 20g, Cukier puder 3g, Owoce (maliny, jeżyny, poziomki) 150g
KOLACJA – Kopytka z gulaszem z indyka
Sól 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Czosnek 2g, Słodka papryka 2g, Zioła prowansalskie 2g, Pieprz 2g, Olej rzepakowy 20g, Filet z indyka 300g, Cebula 50g, Czerwona papryka 100g, Woda 200g, Mąka 10g, Woda 150g, Ziemniaki 80g, Mąka pszenna 25g, Jajo 50g, Sól 2g
Środa
ŚNIADANIE – Pasta rzodkiewkowa z wędzonym łososiem na pieczywie
Rzodkiewki 100g, Łosoś wędzony 100g, Pumpernikiel pełnoziarnisty 120g, Chudy twaróg 250g, Jogurt naturalny 60g, Szczypiorek 10g, Sól himalajska różowa 2g
II ŚNIADANIE – Bruschetta z pomidorami i salami
Bagietka 50g, Masło 10g, Czosnek 5g, Pomidor 100g, Ser mozzarella 30g, Salami 30g, Suszone zioła prowansalskie 2g, Bazylia 2g
OBIAD – Klopski pieczone na kokardkach w pulpie pomidorowej z dynią
Makaronu kokardki 100g, Zmielona łopatka wieprzowa 100g, Jajko 50g, Czosnek 10g, Otręby żytnie 40g, Bułka tarta 20g, Sól 3g, Pieprz 3g, Suszony rozmaryn 3g, Listki laurowe 3g, Suszona bazylia 3g, Pomidory 200g, Przecier pomidorowego 30g, Dynia pokrojona 100g, Oleju rzepakowy 20g
PODWIECZOREK – Kotleciki rybne z grillowaną papryką
Rybki w oleju: makrela, szprotki, sardynki( po 30g), Jajko 50g, Twarożek półtłusty 30g, Bułka tarta 10g, Oliwa z oliwek 5g, Papryka żółta 120g, Pieprz biały 3g, Curry 5g
KOLACJA – Łosoś na makaronie z fasolą szparagową i kalafiorem w przyprawie włoskiej
Filet z łososia 200g, Makaron pełnoziarnisty świderki 100g, Zielona fasola 60g, Różyczki kalafiora 50g, Przyprawa włoska (lubczyk, cząber, majeranek, pieprz turecki, czarnuszka, susze warzywne, sól) 15g, Parmezan 30g, Masło 5g, Sok z cytryny 10g, Pieprz 2g, Sól ziołowa 2g
Czwartek
ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pasta jajeczną
Jaja 200g, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 150g, Masło stołowe śmietankowe 30g, Majonez light 15g, Szczypiorek 40g, Sól ziołowa 5g, Pieprz czarny 8g, Pumpernikiel 100g
II ŚNIADANIE – Krem jaglany z bananami i twarożkiem
Kasza jaglana 30g, Banan 120g, Chudy twaróg 30g, Mleko 0,5% tł 100g
Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Świeże drożdże 10g, Ciepła woda 180g, Sól 3g, Cukier 3g, Olej rzepakowy 20g, Koncentrat pomidorowy 30g, Woda 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Zioła prowansalskie 2g, Czosnek 2g, Pomidory 100g, Czerwona cebula 30g, Biała cebula 20g, Pieczarki 50g, Kiełbasa 30g, Masło 10g, Brokuł 50g, Czerwona papryka 50g, Ser mozzarella 50g
Bulion warzywny 250g, Kalafior 200g, Młode ziemniaczki 120g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy 10g, Sól 2g, Parmezan 20g, Szczypiorek 10g
KOLACJA – Naleśniki z mielona wołowiną
Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone wołowe 50g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g
Piątek
ŚNIADANIE – Naleśniki z truskawkami w amerykańskim stylu
Mąka pszenna typ 500 55g, Jaja 100g, Maślanka naturalna 150g, Proszek do pieczenia 5g, Masło roślinne 10g, Sól biała 1g, Truskawki 250g, Syrop klonowy 30g
II ŚNIADANIE – Serek wiejski z warzywami i pieczywem słonecznikowym
Serek wiejski ze szczypiorkiem 250g, Rzodkiewka 30g, Ogórek 100g, Pieczywo słonecznikowe 70g, Biały pieprz 3g
OBIAD – Makaron spaghetti z kurczakiem i brokułami
Mięso z piersi kurczaka bez skóry 300g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Chili 2g, Sól ziołowa 2g, Pieprz czarny 5g, Masło roślinne kostka 20g, Ser gorgonzola 50g, Sól biała 3g, Pieprz czarny 3g, Makaron dwujajeczny z semoliny 150g, Bulion warzywny 10g, Brokuły 300g
PODWIECZOREK – Pomidorówka z przecieranych pomidorków z kurczakiem
Bulion drobiowy 300g, Pomidory 300g, Czosnek 5g, Suszona bazylia 5g, Kurczak filet 100g, Sól 3g, Pieprz 2g, Słodka czerwona papryka 3g
KOLACJA – Makaron z serem i jagodami
Pełnoziarnisty makaron muszelki 50g, Ser typu Bieluch 50g, Jogurt naturalny 100g, Cukier 10g, Płatki migdałowe 20g, Jagody 100g
Sobota
ŚNIADANIE – Racuszki z obrębami i musem jabłkowym
Otręby owsiane 50g, Serek homogenizowany waniliowy 100g, Jaja kurze całe 50g, Olej rzepakowy 10g, Jabłka 250g, Miód 20g
II ŚANIADANIE – Tortilla kukurydziana ze szpinakiem
Orzeszki pini 5g, szpinak mrożony 100g, Czosnek 10g, Cebula 30g, Śmietana 12% 10g, Oliwa z oliwek 5g, Mąka kukurydziana 50g, Woda gazowana 100g, Sól 2g, Pieprz ziołowy 2g
OBIAD – Roladki z indyka z młodymi ziemniaczkami i buraczkami ćwikłowymi
Filet z indyka 350g, Pieczarki 200g, Cebula 50g, natka pietruszki 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ziemniaki 200g, Buraczki ćwikłowe 70g
PODWIECZOREK – Ciasto z ananasem
Mąka pełne ziarno 25g, Otręby pszenne 5g, Proszek do pieczenia 5g, Jaja 50g, Białko jaja kurzego 35g, Mleko spożywcze 0.5 % tłuszczu 50g, Cynamon 2g, Ananas 100g
KOLACJA – Sola w sosie koperkowym
Filet z soli 150g, Cebula 50g, Cytryna 50g, Marchewka 100g, Cukinia 70g, Sól 1g, Pieprz kolorowy grubo mielony 2g, Cukier 2g, masło 20g, Bulion warzywny 130g, Śmietanka słodka 30g, Koper 30g, Lubczyk 3g
Niedziela
ŚNIADANIE – Jajecznica z feta, pomidorami, szynką i pieczywem
Jaja 200g, Pomidor 130g, Ser typu „Feta” 70g, Masło extra 5g, Szynka drobiowa 40g, Zioła prowansalskie 10g, Sól ziołowa 2g, Pieprz czarny 2g, Pieczywo żytnie 170g
II ŚNIADANIE – Domowa pizza
Jaja kurze całe 200g, Mąka pszenna typ 500 20g, Mleko spożywcze 1.5 % tłuszczu 25g, Sól biała 1g, Cebula 110g, Pomidor 260g, Szczypiorek 25g, Ser Gouda 100g, Polędwica z piersi kurczaka 80g, Oregano 10g, Masło roślinne kubkowe 10g
OBIAD – Żeberka w sosie jabłkowym
Olej rzepakowy 20g, Żeberko wieprzowe 150g, Cebula 50g, Czerwona kapusta 120g, Jabłko 120g, Bulion warzywny 170g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 70g
PODWIECZOREK – Sałatka pomidorowa z fetą
Kapusta pekińska 100g, Pomidor 100g, Ser typu „Feta” 75 g, Bazylia świeża 5g, Majonez light 20g, Wafle ryżowe pełnoziarniste 80g
KOLACJA – Kurczak w sezamie z gotowanymi warzywami
Filet z kurczaka 300g, Sezam 40g, Marchewka junior 130g, Kalafior 140g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 4g