Poniedziałek

Śniadanie : Omlet z pieczarkami , papryką i ricottą
Jajko 100g, 140kcal
papryka żółta 50g, 15kcal
Pieczarki 50g, 15kcal
Oliwa 5ml, 40kcal
ser ricotta 10g, 30kcal
Przyprawy: sól ziołowa 2g

II śniadanie: Sałatka z owoców sezonowych z jagodami goji
jabłko 100g, 35kcal
gruszka 100g, 30kcal
śliwki węgierki 50g, 16kcal
miód 5ml, 30kcal
jagody akacjowy goji 10g, 16kcal
jogurt naturalny 50g, 20kcal

Obiad: Zapiekanka z dynią, grzybami i kurczakiem
dynia 100g, 28kcal
grzyby świeże mix 100g, 30kcal
cebula 50g, 13kcal
czosnek 3g
pierś kurczaka 100g, 100kcal
przyprawy: sól i pieprz, kurkuma, mielona kolendra, mielony kminu rzymski, gałka muszkatołowa po 2g
bulion drobiowy 200ml, 37kcal
ryż brązowy 50g, 120kcal (np. długoziarnistego)
masło klarowane 3g, 20kcal

Podwieczorek: Krem pomidorowy z grzankami
pomidory z puszki 100g, 50kcal
oliwa 5ml, 40kcal
cebula 50g, 13kcal
2 liście świeżej bazylii
sól, pieprz, po 2 g
grzanki 30g, 35kcal

Kolacja: Tarta z dynią i serem feta
Mąka pełnoziarnista 20g, 70kcal
Płatki owsiane 10g, 34kcal
Oliwa z oliwek 5ml, 40kcal
Siemię lniane 5g, 20kcal
Przyprawy po 2g: tymianek, czosnek, czarnuszka
Masa:
dynia 120g, 46kcal
feta20g, 24kcal
Jogurt naturalny 50g, 20kcal


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Ryżowy omlet z pieczarkami i pomidorem

Jajo 60g, Pieczarka surowa 90g, Pomidor 30g, Oliwa z oliwek 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Mąka ryżowa 30g, Przyprawa oregano 3g

II ŚNIADANIE – Mus owocowy

Jabłko 100g, Truskawki 100g, Banan 60g, Mięta 2g

OBIAD – Klopsiki ze szpinakiem podane z dzikim ryżem

Mięso mielone z piersi kurczaka 60g, Żółtko jaja 15g, Szpinak, liście 60g, Czosnek 5g, Cebula 50g, Seler korzeniowy 40g, Marchew 50g, Mąka pszenna 5g, Jogurt naturalny 2% 50g, Przyprawa kurkuma 1g, Przyprawa majeranek 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Woda 440g, Ryż jaśminowy 15g

PODWIECZOREK – Makaron z cytrynowym tuńczykiem, mango i groszkiem cukrowym

Makaron pełnoziarnisty świderki 20g, Tuńczyk, w wodzie 40g, Cytryna 10g, Przyprawa chili 1g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Groszek cukrowy 80g, Mango 40g

KOLACJA – Sałatka norweska z wędzonym łososiem z grzankami

Mieszanka sałat 50g, Łosoś, wędzony 50g, Jogurt naturalny 2% 75g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 5g, Kapary z puszki 5g, Szczypiorek 6g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 40g, Ogórek 50g, Pomidorki koktajlowe 80g, Słonecznik, nasiona 5g, Chleb żytni razowy 15g


Środa

ŚNIADANIE – Cynamonowa kasza jaglana

Mleko 2% 150g, Kasza jaglana 40g, Gruszka 100g, Cynamon 2g

II ŚNIADANIE – Pomidorowa sałatka z sosem serowym

Pomidor , Cebula czerwona , Feta , Jogurt naturalny , Oliwa z oliwek , Ocet winny 4g, Bazylia świeża , Pieprz , Sól , Pieczywo pumpernikiel

OBIAD – Risotto z mango i indyka
brązowy ryż 50g, 130kcal
pierś z kurczaka 100g, 100kcal
bulion warzywny 200ml, 37kcal
mango 60g, 23kcal
oliwa 3g, 30kcal
świeżo zmielony pieprz 2g

PODWIECZOREK – Pipette rigate w słatce z brokuła i orzechów w sosie czosnkowym

Pomidor 60g, Brokuły 150g, Ser twarogowy chudy 40g, Orzechy włoskie bez łupinek 12g, Jogurt naturalny 2% 40g, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu 5g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Makaron pełnoziarnisty Pipette rigate 15g

KOLACJA – Tarta warzywna na cieście francuskim

Zielona papryka , Czerwona papryka , Czosnek , Marchew , Cukinia , Szczypiorek 10g, Natka pietruszka , Polędwica drobiowa , Francuskie ciasto , Oliwa z oliwek , Jajo 50g, Mleko 20g, Czerwona papryka , Sól , Pieprz


Czwartek

ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami

Jajo , Cukinia , Mleko 1,5% tłuszczu , Sól , Pieprz czarny mielony , Sałata lodowa , Pomidor , Ogórek , Cebula , Mąka ryżowa , Kurczak, filet

II śniadanie: Gruszka pieczona z bakaliami
dojrzała gruszka 200g, 100kcal
mieszanka bakaliowa 20g, 40kcal
miód akacjowy 5g, 30kcal

Obiad: Spaghetti pełnoziarniste z bobem
mrożony bób 200g, 100kcal
rodzynki 10g, 30kcal
płatki migdałowe 10g, 22kcal
oliwa z oliwek 5ml, 40kcal
sól, pieprz po2g
pełnoziarniste spaghetti 40g, 120kcal

Podwieczorek: Pasta twarogowo-ziołowa z waflami ryżowymi i wędliną z kurczaka
ser twarogowy chudy 50g, 45kcal
jogurt naturalny 20ml, 12kcal
zioła prowansalskie 10g
szynka gotowana z kurczaka 60g, 67kcal
wafle ryżowe 20g, 37kcal
pomidorki koktajlowe 50g, 8kcal

Kolacja: Sałatka z tortellini z grzybami
Tortelini z grzybami 30g, 100kcal
Brokuły 120g, 34kcal
Pomidory 100g, 16kcal
Ogórek 120g, 20kcal
Majonez light 10ml, 100kcal
Koperek 15g, 8kcal
Pieprz biały 3g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Słoneczny twarożek

Brzoskwinia 85g, Ser twarogowy chudy 50g, Jogurt naturalny gęsty 20g, Płatki owsiane 30g, Sok pomarańczowy 30g

II śniadanie: Pieczarki nadziewane masą szpinakowo-drobiową
pieczarki duże kapelusze 100g, 30kcal
kurczak gotowany 50g, 50kcal
szpinak 100g, 30kcal
śmietana 12% 10ml, 17kcal
sproszkowany czosnek 3g

OBIAD – Kuskus z indykiem

Filet z indyka 100g, Kasza kuskus 50g, Bukiet jarzyn 150g, Oliwa z oliwek 5g, Curry 6g, Sos sojowy 15g

Podwieczorek: Sałatka z kurczakiem i camembertem

mix sałat 100g, 28kcal
pierś z kurczaka 50g, 50kcal
ser camembert 30g, 19kcal
orzechy włoskie 5g, 14kcal
dressing: 3g miodu, 5ml musztardy, 5ml octu winnego, 5ml oliwy z oliwek
przyprawy do kurczaka: sól, pieprz, papryka, czosnek, zioła prowansalskie po 2g

KOLACJA –Gaspacho

Pomidory 200g, Ogórek 50g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 60g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Bulion drobiowy 150g


Sobota

ŚNIADANIE – Jabłkowa fantazja z musli

Serek homogenizowany 50g, Musli owocowe 40g, Jabłko 120g, Mięta 5g

II ŚNIADANIE – Krewetki w sosie majonezowo-jogurtowym na sałacie lodowej

Sałata lodowa 40g, Sok z cytryny 10g, Jogurt typ grecki 20g, Majonez light 20g, Krewetki koktajlowe 50g, Papryka czerwona 4g

Obiad: Gulasz z kurczaka z brokułami
pierś z kurczaka 100g, 100kcal
pieczarki 100g, 28kcal
por 100g, 30kcal
brokuł 60g, 12kcal
bulion warzywny 200ml. 30kcal
przyprawa do potraw chińskich, sól, pieprz, czosnek po 2 g
kasza gryczana ugotowana 30g, 90kcal

Podwieczorek: Dorsz wędzony z ryżem jaśminowym ogórkiem
ryż jaśminowy gotowany 30g, 90kcal
dorsz wędzony 50g, 34kcal
ogórek kiszony 50g, 11kcal
majonez light 5ml, 23kcal

Kolacja: Warzywne curry
kalafior 200g, 20kcal
marchewka 100g, 14kcal
fasolka szparagowa 100g, 25kcal
cebula 50g, 13kcal
czosnek 5g, 3kcal
bulion warzywny 200ml
olej kokosowy 5ml, 40kcal
curry, kurkuma, oregano, Sól morska, pieprz ziołowy po 2g


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek

Pomarańcza 200g, Serek twarogowy półtłusty 60g, Mango 140g, Otręby pszenne 20g, Wiórki koksowe 3g

II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy

Banan 140g, Truskawki 60g, Otręby pszenne 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 50g

OBIAD – Schab duszony z cebulą i cukinią w rozmarynie z kaszą gryczaną i surówka z pomidorów i pora

Schab 70g, Cebula 50g, Cukinia 200g, Przecier pomidorowy 5g, Przyprawa majeranek 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Oliwa z oliwek 5g, Kasza gryczana 20g, Przyprawa rozmaryn 9g, Surówka z pomidorów i pora 120g

PODWIECZOREK – Krem cebulowo-pieczarkowy

Cebula biała 100g, Cebula czerwona 50g, Pieczarka surowa 75g, Pietruszka, korzeń 40g, Seler korzeniowy 30g, Por 25g, Czosnek 5g, Mleko 0,5% tłuszczu 110g, Oliwa z oliwek 5g, Pietruszka, liście 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g

KOLACJA – Dziki Tatar z łososia

Łosoś, wędzony 50g, Cebula 25g, Ogórek konserwowy 100g, Kapary z puszki 10g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Ryż dziki 15g