Poniedziałek
ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z twarożkiem i bananami
Jajko , Proszek do pieczenia , Jogurt naturalny gęsty , Cukier trzcinowy , Sól , Ser biały chudy , Miód akacjowy , Cynamon , Banan
II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem
Serek twarogowy chudy , Jogurt gęsty naturalny , Truskawki , Nektarynki , Banan , Zarodki pszenne
OBIAD – podudzia z sałatką colesław i kasza gryczaną
Kasza gryczana , podudzia , marchewka , kapusta biala , jodurt , majonez light 3g, sól 2g , pieprz mielony , sok z sytryny ,
PODWIECZOREK – Sałatka grecka
Mix sałata , Ser feta , Papryka czerwona , Ogórek , Pomidor , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny , Oregano , Sok z cytryny, Pieprz biały
KOLACJA – Cebulaki
Ciasto francuskie , Cebula , Jajo , Mąka pszenna , Oliwa z oliwek , Pieprz
Wtorek
ŚNIADANIE – Koktajlowe kanapeczki
Pumpernikiel party , Winogrona zielone , Migdały , Ser pleśniowy camembert , Serek kanapkowy naturalny
II ŚNIADANIE – Mus owocowy
Jabłko , Truskawki , Banan , Mięta
OBIAD – Makaron szpinakowy z kurczakiem, rokpolem i zielonym pieprzem
Makaron wstążki , Rokpol , Śmietana 12% , Pieprz zielony mielony , Pomidorki koktajlowe , Koperek , Kurczak
PODWIECZOREK – Rukola z pomidorem w sosie musztardowo-jogurtowym z białym serkiem
Rukola , Pomidorki koktajlowe , Ser biały półtłusty , Jogurt naturalny , Krem z gorczycy
KOLACJA – Krem z pieczarek z szynką
Marchew , Pietruszka , Seler , Cebula , Natka pietruszki , Bulion drobiowy , Pieczarki ,Masło , Majeranek 1, Śmietana 18% , Sól , Pieprz , Szynka drobiowa
Środa
ŚNIADANIE – Drobiowa jajecznica ze szczypiorkiem
Jajka , Kurczak gotowany na parze , Szczypiorek , Oliwa z oliwek , Pieprz ziołowy
II ŚNIADANIE – Trójkąciki z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka , Cebula , Ząbek czosnku , Pesto bazyliowe , Otręby owsiane , Ciasto francuskie , Olej rzepakowy , Sezam, Pieprz , Kolendra , Sól ziołowa
OBIAD – Kuskus z indykiem
Filet z indyka , Kasza kuskus , Bukiet jarzyn , Oliwa z oliwek , Curry , Sos sojowy
PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym serem
Rukola , Ser twarogowy wędzony , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Pieprz
KOLACJA – Łódeczki ziemniaczane
Ziemniaki , Ser kanapkowy śmietankowy , Tymianek , Oregano, Papryka , Ogórek , Por , Oliwki , Pomidory suszone w zalewie
Czwartek
ŚNIADANIE – Truskawkowo-migdałowe mufinki
Mąka pszenna pełnoziarnista , Stewia , Proszek do pieczenia , Soda oczyszczona , Sól , Jajo , Olej rzepakowy , Mleko 0,5% , Migdały zmielone , Masło odtłuszczone , Truskawki
II ŚNIADANIE – Placuszek ziemniaczany z sosem czosnkowym
Ziemniaki , Cebula , Mąka żytnia pełnoziarnista , Proszek do pieczenia , Pieprz biały , Masło klarowane , Jajo , Jogurt typ grecki , Czosnek granulowany
OBIAD – Makaron z wołowiną w sosie grzybowym
Grzyby leśne , Cebula , Czosnek , Wołowina , Oliwa z oliwek , Makaron razowy , Natka pietruszki , Jogurt naturalny Sok z cytryny , Sól , Pieprz
PODWIECZOREK – Zupa z cukinii
Cukinia , Oliwa , Cebula , Bazylia , Sól , Pieprz , Gałka muszkatołowa , Woda
KOLACJA – Papryka faszerowana twarożkiem z marynowanymi pieczarkami i wędzonym kurczakiem
Papryka czerwona , Ser twarogowy chudy , Pieczarki marynowane , Filet z kurczaka wędzony , Sól ziołowa
Piątek
ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z białym serem
Jajo , Proszek do pieczenia , Jogurt naturalny gęsty , Cukier trzcinowy , Sól , Ser biały chudy , Miód akacjowy , Cynamon
II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem
Serek twarogowy chudy , Jogurt gęsty naturalny , Truskawki , Brzoskwinie , Banan , Zarodki pszenne
OBIAD – Potrawka z dorsza z kukurydzą i ryżem brązowym
Dorsz , Pieczarki , Kukurydza z puszki , Śmietana 12% , Marchewka , Pietruszka , Oliwa z oliwek , Ryż brązowy , Pieprz , Sól
PODWIECZOREK – Chłodnik litewski z jajkiem
Jajo , Pęczek botwiny wraz z młodymi buraczkami , Ogórek , Koperek ,Szczypiorek , Czosnek, Kefir naturalny , Śmietana light , Rzodkiewka
KOLACJA – Rożki z fetą i szpinakiem
Ciasto francuskie , Szpinak świeży , Feta , Sezam , Jajo , Masło klarowane
Sobota
ŚNIADANIE – Omlet z rodzynkami
Jaja , Mąka pełnoziarnista , Ekstrakt wanilii , Masło klarowane , Rodzynki , Cukier trzcinowy
II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi
Ser ricotta , Bakłażan , Pomidorki koktajlowe , Papryka ostra
OBIAD – Kurczak w sosie śmietanowym z zielonymi warzywami
Filet z kurczaka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Śmietana 12% , Szparagi ,Zielony groszek , Pierz , Sól ziołowa
PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem
Sałata lodowa , Tuńczyk z wody , Oliwki nadziewane migdałami , Pomidorki koktajlowe , Sos winegret
KOLACJA – Słodko-kwaśna sałatka z mozarella
Mozarella , Awokado , Pomidor , Czarne oliwki , Pomarańcza , Czerwona cebula piórka , Winegret
Niedziela
ŚNIADANIE – Zapiekanka keksowa
Keks , Mleko 0,5% , Śmietana odtłuszczona , Cukier brązowy , Jajo, Rodzynki , Sok pomarańczowy
II ŚANIADANIE – Koktail bananowo-malinowy
Maślanka naturalna , Banan , Maliny
OBIAD – Medaliony drobiowe nadziewane szpinakiem
Filet drobiowy ,Szpinak świeży , Natka pietruszka ,Gałka muszkatołowa , Serek macarpone , Oliwa z oliwek ,Ryż brązowy
PODWIECZOREK – Owoce leśne w sosie jogurtowo-migdałowym
Mrożone owoce leśne , Sproszkowane migdały, Jogurt typ grecki
KOLACJA – Sardynki zapiekane z serem ricotta
Pomidor , Cukinia ,Bakłażan , Czosnek , Szczypiorek , Olej rzepakowy , Sardynki filet